2021. január 22.
//
Vince névnap

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér

2019. szeptember 24. 9:39
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.

Szeptember 15-én fővárosunkban rendezték meg a pool biliárd 8-as országos bajnokság idei megmérettetését. Városunk fiatal tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt korosztályban a 13., míg összességében 29. magyar bajnoki címéért szállt harcba.

Szolnoki Olivér tizenháromszoros felnőtt magyar bajnok lett (archív fotó)Szolnoki Olivér tizenháromszoros felnőtt magyar bajnok lett (archív fotó)

Olivér az első körben egy igazán nehéz meccset nyert meg 6:5-re a többszörös szenior Eb-érmes szegedi Nagy Csaba ellen. Ezt követően azonban már belejött a játékba: nem igazán tudták megszorítani. Előbb egy 6:1-es, utóbb pedig 6:2-es győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

Mindezek után két 6:1-es diadallal rukkolt elő az ifj. Mirk Tibor, majd Baláti Róbert ellen, végül a döntőben pedig 6:2 arányban múlta felül a rutinos Kecskés Gyulát.

Győzelmével Szolnoki így 13. felnőtt egyéni ob-címét szerezte meg, illetve a magyar ranglista első helyét is visszaszerezte.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Nemzetközi győzelemmel tért vissza
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.