Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Kézilabdás nyílt nap Füreden

2019. szeptember 25. 18:39 // Forrás: BKSE
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüredi KSE utánpótlásszakága idén is megtartja hagyományos nyílt napját.

A tóparti egyesület az elmúlt évekhez hasonlatosan idén is két időpontban – október 14., hétfő és november 11., hétfő – tartja meg nyílt napját, melyre szeretettel várja az érdeklődő fiatalokat és szüleiket.

Balatonfüreden, az Eötvös Loránd Általános iskola testnevelőinek irányításával már a nagycsoportos óvodások ízelítőt kaphatnak a kézilabdáról. Ezt követően a kisiskolás bajnokságokban már versenyezhetnek is, hogy aztán az U15-ös korosztállyal már belépjenek az egyesület „profi” rendszerébe – olvasható a BKSE tájékoztatójában.

Jelenleg öt korosztályos bajnokságban – ifi és serdülő I. és II. osztály, valamint az ún. gyerekbajnokságban induló U15 – vesznek részt csapataik Kárpáti Krisztián, Kis Ákos és Lelkes Gábor irányításával. Kárpáti Krisztián utánpótlásigazgató egy személyben az ifjúsági válogatott szövetségi edzője is.

A fiatalok két felnőtt bajnokságban – az NB I/B Nyugati és az NB II Észak-nyugati csoportjában – is versenyeznek.

A füredi utánpótlásnevelés a korosztályos sikereken – bajnoki címek és helyezések, korosztályos válogatottságok – túl azzal is büszkélkedhet, hogy számtalan náluk nevelkedett kézilabdázó játszik a jelenlegi felnőttcsapatban, vagy éppen más NB I-es klubokban, sőt BL-csapatokban. Nem egy füredi nevelés mutatkozhatott be a felnőtt magyar válogatottban is. Jelenleg két juniorkorú játékosuk – Andó Arián és Máthé Dominik – is meghívást kapott Gulyás István szövetségi kapitánytól.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.