2021. december 2.
//
Melinda névnap

Kézilabdás nyílt nap Füreden

2019. szeptember 25. 17:39
BKSE
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüredi KSE utánpótlásszakága idén is megtartja hagyományos nyílt napját.

A tóparti egyesület az elmúlt évekhez hasonlatosan idén is két időpontban – október 14., hétfő és november 11., hétfő – tartja meg nyílt napját, melyre szeretettel várja az érdeklődő fiatalokat és szüleiket.

Balatonfüreden, az Eötvös Loránd Általános iskola testnevelőinek irányításával már a nagycsoportos óvodások ízelítőt kaphatnak a kézilabdáról. Ezt követően a kisiskolás bajnokságokban már versenyezhetnek is, hogy aztán az U15-ös korosztállyal már belépjenek az egyesület „profi” rendszerébe – olvasható a BKSE tájékoztatójában.

Jelenleg öt korosztályos bajnokságban – ifi és serdülő I. és II. osztály, valamint az ún. gyerekbajnokságban induló U15 – vesznek részt csapataik Kárpáti Krisztián, Kis Ákos és Lelkes Gábor irányításával. Kárpáti Krisztián utánpótlásigazgató egy személyben az ifjúsági válogatott szövetségi edzője is.

A fiatalok két felnőtt bajnokságban – az NB I/B Nyugati és az NB II Észak-nyugati csoportjában – is versenyeznek.

A füredi utánpótlásnevelés a korosztályos sikereken – bajnoki címek és helyezések, korosztályos válogatottságok – túl azzal is büszkélkedhet, hogy számtalan náluk nevelkedett kézilabdázó játszik a jelenlegi felnőttcsapatban, vagy éppen más NB I-es klubokban, sőt BL-csapatokban. Nem egy füredi nevelés mutatkozhatott be a felnőtt magyar válogatottban is. Jelenleg két juniorkorú játékosuk – Andó Arián és Máthé Dominik – is meghívást kapott Gulyás István szövetségi kapitánytól.

vehirsport.hu

További cikkek

Kikapott a Szeged Aalborgban
Kikapott a Szeged Aalborgban
A Pick Szeged 34-30-ra kikapott a dán Aalborg HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a kilencedik forduló szerdai játéknapján.
Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje
Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje
Pozitív lett a balszélső Schatzl Nadine koronavírus-gyorstesztje, így a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott balszélsőjét - legkorábban a PCR-teszteredmény megérkezéséig - elkülönítették a küldöttség többi tagjától.
Omar Jahja Veszprémben váltaná valóra álmait
Omar Jahja Veszprémben váltaná valóra álmait
Csütörtökön (18.45) kemény megmérettetés vár az „Építőkre”, hiszen a román bajnok Dinamo Bukarest érkezik a Veszprém Arénába. Az idei utolsó hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt a Telekom Veszprém egyiptomi válogatott átlövőjével, Omar Jahjával beszélgettünk.
Már az első meccsen a legjobb arcát mutatná a magyar válogatott
Már az első meccsen a legjobb arcát mutatná a magyar válogatott
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány úgy fogalmazott, már az első csoportmérkőzésen, csütörtökön Szlovákia ellen a legjobb arcát szeretné mutatni a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon.
Megérkezett Llíriába a magyar válogatott
Megérkezett Llíriába a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott kedden megérkezett Párizsból Valenciába, a szerdán kezdődő világbajnokságra.