2019. október 22. // Előd névnap

Az ellenzéki színkavalkád választási programja

Az ellenzéki pártok színkombinációján keresztül ismertette főbb választási üzeneteit a veszprémi hatpárti összefogás.

Az előzetesen meghirdetett sajtótájékoztatón végül országos politikusok nélkül, Mesterházy Attila (MSZP) és Ungár Péter (LMP) távollétében Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ismertették a legfontosabb üzeneteiket a veszprémi önkormányzati választás kapcsán, hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Veszprém címerében a kék, a vörös és a zöld együtt szerepelnek, ahogyan a hatpárti összefogás pártjainak logójában is előfordulnak ezek a színek. Hartmann Ferenc ezt a szimbolikát az igazság kimondásának képességével, a szociális érzékenységgel és a zöld gondolattal azonosította, amely mindhárom érték megjelenik az összefogásukban.

Megemlítette, hogy a korábbi szocialista és liberális városvezetés alatt, bár 829 millió forint volt a város adóssága, ez később növekedett még, amitől 2010-ben a Fidesz-kormány adósságkonszolidációja szabadította meg a várost.

Hartmann Ferenc (MSZP)Hartmann Ferenc (MSZP)

A történelmi visszatekintés során arra nem tért ki Hartmann Ferenc, hogy ebben az említett időszakban zajlott a gazdasági világválság, ami nagymértékben átrajzolta a gazdasági erőviszonyokat a vállalatoktól kezdve az önkormányzatokig.

Az MSZP helyi elnöke továbbá sérelmezte, hogy a jelentősebb fejlesztések nagymértékben függnek a kormánytól.

Választási sikerük esetén az eltúlzott ígéretek helyett reálisan megvalósítható terveket tűztek ki célul, mint például a bútorgyár és gyermekkórház épületeinek rendezését, a belvárosi körforgalom korrigálását, P+R parkolók és bérlakások építését.

A tervezett fejlesztések forrásairól kevés szó esett, ezzel kapcsolatban Hartmann a túlárazások megszüntetését és az EU-tól közvetlenül megszerezhető forrásokat emelte ki.

A sajtótájékoztató további részében Gerstmár Ferenc a programjuk zöld és szociális vetületéről beszélt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, valamint mérsékeljék a szociális egyenlőtlenségeket. Csökkentenék a városrészek közötti fejlesztési aránytalanságokat és foglalkoznának a lakóépületek energetikai korszerűsítésével és több fát ültetnének a városban.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatónHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatón

Végezetül kiemelte, hogy a választókerületek kérdéseit a helyben létrehozott választókerületi tanácsokon keresztül szeretnék még hatékonyabban képviselni.

Ide kapcsolódik, hogy a közelmúltban az önkormányzat létrehozott egy dinamikus térképet, amelyen nyomon lehet követni az elmúlt kilenc év megvalósult és elindult fejlesztéseit. Ezek közül több saját forrásból, a városi költségvetés terhére valósult meg, külső források bevonása nélkül.

Kapcsolódó cikk
Egy kattintásnyira kilenc év eredményei
Interaktív térképen követhetjük az elmúlt évek veszprémi fejlesztéseit.
vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Szavazzon a legjobb buszos rajzra!
Szavazzon a legjobb buszos rajzra!
Pár napig a veszprémi utakon is megjelent az új elektromos busz, ennek kapcsán pedig rajzpályázatot hirdetett a V-Busz. A beérkezett pályaművek közül most olvasónkra bízzuk, hogy kiválasszák a legjobbat.
Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.
Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet
Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában - jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát
Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát
Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.
2019. október 22. // Előd névnap