2021. március 4.
//
Kázmér névnap

Az ellenzéki színkavalkád választási programja

Az ellenzéki pártok színkombinációján keresztül ismertette főbb választási üzeneteit a veszprémi hatpárti összefogás.

Az előzetesen meghirdetett sajtótájékoztatón végül országos politikusok nélkül, Mesterházy Attila (MSZP) és Ungár Péter (LMP) távollétében Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ismertették a legfontosabb üzeneteiket a veszprémi önkormányzati választás kapcsán, hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Veszprém címerében a kék, a vörös és a zöld együtt szerepelnek, ahogyan a hatpárti összefogás pártjainak logójában is előfordulnak ezek a színek. Hartmann Ferenc ezt a szimbolikát az igazság kimondásának képességével, a szociális érzékenységgel és a zöld gondolattal azonosította, amely mindhárom érték megjelenik az összefogásukban.

Megemlítette, hogy a korábbi szocialista és liberális városvezetés alatt, bár 829 millió forint volt a város adóssága, ez később növekedett még, amitől 2010-ben a Fidesz-kormány adósságkonszolidációja szabadította meg a várost.

Hartmann Ferenc (MSZP)Hartmann Ferenc (MSZP)

A történelmi visszatekintés során arra nem tért ki Hartmann Ferenc, hogy ebben az említett időszakban zajlott a gazdasági világválság, ami nagymértékben átrajzolta a gazdasági erőviszonyokat a vállalatoktól kezdve az önkormányzatokig.

Az MSZP helyi elnöke továbbá sérelmezte, hogy a jelentősebb fejlesztések nagymértékben függnek a kormánytól.

Választási sikerük esetén az eltúlzott ígéretek helyett reálisan megvalósítható terveket tűztek ki célul, mint például a bútorgyár és gyermekkórház épületeinek rendezését, a belvárosi körforgalom korrigálását, P+R parkolók és bérlakások építését.

A tervezett fejlesztések forrásairól kevés szó esett, ezzel kapcsolatban Hartmann a túlárazások megszüntetését és az EU-tól közvetlenül megszerezhető forrásokat emelte ki.

A sajtótájékoztató további részében Gerstmár Ferenc a programjuk zöld és szociális vetületéről beszélt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, valamint mérsékeljék a szociális egyenlőtlenségeket. Csökkentenék a városrészek közötti fejlesztési aránytalanságokat és foglalkoznának a lakóépületek energetikai korszerűsítésével és több fát ültetnének a városban.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatónHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatón

Végezetül kiemelte, hogy a választókerületek kérdéseit a helyben létrehozott választókerületi tanácsokon keresztül szeretnék még hatékonyabban képviselni.

Ide kapcsolódik, hogy a közelmúltban az önkormányzat létrehozott egy dinamikus térképet, amelyen nyomon lehet követni az elmúlt kilenc év megvalósult és elindult fejlesztéseit. Ezek közül több saját forrásból, a városi költségvetés terhére valósult meg, külső források bevonása nélkül.

Kapcsolódó cikk
Egy kattintásnyira kilenc év eredményei
Interaktív térképen követhetjük az elmúlt évek veszprémi fejlesztéseit.
vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa projekt minél sikeresebb megvalósítása érdekében. Az egyetem, mint a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatási és kutatási központja számos területen segíti a VEB 2023 Zrt. munkáját. Az együttműködés részeként a hallgatók, az oktatók és az EKF partnerek együtt dolgoznak a dizájn és innováció területén megvalósuló projektek sikeres megvalósításán.
Két hétre lezárják az országot
Két hétre lezárják az országot
Szigorításokat jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.
Takács Szabolcs kormánymegbízott a járványügyi védekezésről és a gazdaság védelméről
Takács Szabolcs kormánymegbízott a járványügyi védekezésről és a gazdaság védelméről
Egy új kifejezést tanult meg az ország, amikor a tavalyi év végén elindult az „oltakozás” a koronavírus ellen. Ez a folyamat viszont korán sem ad hoc jelleggel történik, precíz logisztika áll mögötte, amit megyei szinten a kormányhivatalok irányítanak. Takács Szabolcs kormánymegbízottal beszélgettünk arról, hogy áll a megyében az oltakozás, hogy működik ez a folyamat és hogyan tudják biztosítani a közigazgatás zavartalan működését.
Bútorokat adományozott a hivatal a hátrányos helyzetű fiataloknak
Bútorokat adományozott a hivatal a hátrányos helyzetű fiataloknak
Hátrányos helyzetű fiataloknak adományozott bútorokat, valamint a koronavírus elleni védekezéshez orvosi és FFP2-es maszkokat, illetőleg kézfertőtlenítőket a Veszprém Megyei Kormányhivatal.
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.