Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Az ellenzéki színkavalkád választási programja

2019. október 7. 11:59
Az ellenzéki pártok színkombinációján keresztül ismertette főbb választási üzeneteit a veszprémi hatpárti összefogás.

Az előzetesen meghirdetett sajtótájékoztatón végül országos politikusok nélkül, Mesterházy Attila (MSZP) és Ungár Péter (LMP) távollétében Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ismertették a legfontosabb üzeneteiket a veszprémi önkormányzati választás kapcsán, hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Veszprém címerében a kék, a vörös és a zöld együtt szerepelnek, ahogyan a hatpárti összefogás pártjainak logójában is előfordulnak ezek a színek. Hartmann Ferenc ezt a szimbolikát az igazság kimondásának képességével, a szociális érzékenységgel és a zöld gondolattal azonosította, amely mindhárom érték megjelenik az összefogásukban.

Megemlítette, hogy a korábbi szocialista és liberális városvezetés alatt, bár 829 millió forint volt a város adóssága, ez később növekedett még, amitől 2010-ben a Fidesz-kormány adósságkonszolidációja szabadította meg a várost.

Hartmann Ferenc (MSZP)Hartmann Ferenc (MSZP)

A történelmi visszatekintés során arra nem tért ki Hartmann Ferenc, hogy ebben az említett időszakban zajlott a gazdasági világválság, ami nagymértékben átrajzolta a gazdasági erőviszonyokat a vállalatoktól kezdve az önkormányzatokig.

Az MSZP helyi elnöke továbbá sérelmezte, hogy a jelentősebb fejlesztések nagymértékben függnek a kormánytól.

Választási sikerük esetén az eltúlzott ígéretek helyett reálisan megvalósítható terveket tűztek ki célul, mint például a bútorgyár és gyermekkórház épületeinek rendezését, a belvárosi körforgalom korrigálását, P+R parkolók és bérlakások építését.

A tervezett fejlesztések forrásairól kevés szó esett, ezzel kapcsolatban Hartmann a túlárazások megszüntetését és az EU-tól közvetlenül megszerezhető forrásokat emelte ki.

A sajtótájékoztató további részében Gerstmár Ferenc a programjuk zöld és szociális vetületéről beszélt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, valamint mérsékeljék a szociális egyenlőtlenségeket. Csökkentenék a városrészek közötti fejlesztési aránytalanságokat és foglalkoznának a lakóépületek energetikai korszerűsítésével és több fát ültetnének a városban.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatónHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatón

Végezetül kiemelte, hogy a választókerületek kérdéseit a helyben létrehozott választókerületi tanácsokon keresztül szeretnék még hatékonyabban képviselni.

Ide kapcsolódik, hogy a közelmúltban az önkormányzat létrehozott egy dinamikus térképet, amelyen nyomon lehet követni az elmúlt kilenc év megvalósult és elindult fejlesztéseit. Ezek közül több saját forrásból, a városi költségvetés terhére valósult meg, külső források bevonása nélkül.

Kapcsolódó cikk
Egy kattintásnyira kilenc év eredményei
Interaktív térképen követhetjük az elmúlt évek veszprémi fejlesztéseit.
vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.