2020. február 16. // Julianna névnap

Az ellenzéki színkavalkád választási programja

Az ellenzéki pártok színkombinációján keresztül ismertette főbb választási üzeneteit a veszprémi hatpárti összefogás.

Az előzetesen meghirdetett sajtótájékoztatón végül országos politikusok nélkül, Mesterházy Attila (MSZP) és Ungár Péter (LMP) távollétében Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ismertették a legfontosabb üzeneteiket a veszprémi önkormányzati választás kapcsán, hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Veszprém címerében a kék, a vörös és a zöld együtt szerepelnek, ahogyan a hatpárti összefogás pártjainak logójában is előfordulnak ezek a színek. Hartmann Ferenc ezt a szimbolikát az igazság kimondásának képességével, a szociális érzékenységgel és a zöld gondolattal azonosította, amely mindhárom érték megjelenik az összefogásukban.

Megemlítette, hogy a korábbi szocialista és liberális városvezetés alatt, bár 829 millió forint volt a város adóssága, ez később növekedett még, amitől 2010-ben a Fidesz-kormány adósságkonszolidációja szabadította meg a várost.

Hartmann Ferenc (MSZP)Hartmann Ferenc (MSZP)

A történelmi visszatekintés során arra nem tért ki Hartmann Ferenc, hogy ebben az említett időszakban zajlott a gazdasági világválság, ami nagymértékben átrajzolta a gazdasági erőviszonyokat a vállalatoktól kezdve az önkormányzatokig.

Az MSZP helyi elnöke továbbá sérelmezte, hogy a jelentősebb fejlesztések nagymértékben függnek a kormánytól.

Választási sikerük esetén az eltúlzott ígéretek helyett reálisan megvalósítható terveket tűztek ki célul, mint például a bútorgyár és gyermekkórház épületeinek rendezését, a belvárosi körforgalom korrigálását, P+R parkolók és bérlakások építését.

A tervezett fejlesztések forrásairól kevés szó esett, ezzel kapcsolatban Hartmann a túlárazások megszüntetését és az EU-tól közvetlenül megszerezhető forrásokat emelte ki.

A sajtótájékoztató további részében Gerstmár Ferenc a programjuk zöld és szociális vetületéről beszélt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, valamint mérsékeljék a szociális egyenlőtlenségeket. Csökkentenék a városrészek közötti fejlesztési aránytalanságokat és foglalkoznának a lakóépületek energetikai korszerűsítésével és több fát ültetnének a városban.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatónHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatón

Végezetül kiemelte, hogy a választókerületek kérdéseit a helyben létrehozott választókerületi tanácsokon keresztül szeretnék még hatékonyabban képviselni.

Ide kapcsolódik, hogy a közelmúltban az önkormányzat létrehozott egy dinamikus térképet, amelyen nyomon lehet követni az elmúlt kilenc év megvalósult és elindult fejlesztéseit. Ezek közül több saját forrásból, a városi költségvetés terhére valósult meg, külső források bevonása nélkül.

Kapcsolódó cikk
Egy kattintásnyira kilenc év eredményei
Interaktív térképen követhetjük az elmúlt évek veszprémi fejlesztéseit.
vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap.
Családjukat rajzolták le
Családjukat rajzolták le
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.
Európában is ölt a koronavírus
Európában is ölt a koronavírus
Egy koronavírussal fertőzött kínai turista meghalt Franciaországban, ő a járvány első halálos áldozata Ázsián kívül – adta hírül a BBC.
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A reál- és természettudományok fiatal kutatóié lesz a főszerep két napon át Veszprémben. Idén a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáját, amelyre száznál is több középiskolás diák érkezett Veszprémbe.
2020. február 16. // Julianna névnap