Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Első barátok, barátnők és csókok a Dózsában

2019. október 11. 13:06
Sikeres egykori dózsások közönségtalálkozójával és élménybeszámolójával zárult az általános iskola 80 éves jubileumi programsorozata pénteken.

Az 1939-es alapítás óta eltelt 80 évet kiállítással, zenés műsorral, díjakkal és egész hetes sokszínű programsorozattal ünnepelte a héten a Dózsa általános iskola. A kedd délután indult jubileumi héten megtartották a speciális programokkal fűszerezett kultúra és a művészetek napját (filmvetítések, vetélkedők, versenyek), a pénteket a diákoknak szánták. Ekkor tanítás nem, helyette viszont többek közt egész napos akadályverseny, 80-km-es váltófutás, iskolatörténeti kiállítás, filmvetítés, társasjáték, csocsó, természettudományos kísérletek és íjászat várt a tanulókra.

Az utolsó nap egyik speciális programja az a kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a volt sikeres dózsásokat hívták meg. A tanulók Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől, Lunk Gabriella táncpedagógustól (Bonita Táncegyüttes), Gulyás Péter ex-kézilabdázótól, Hatás Andrea színésztől, Hegedűs Csaba bendzsóművésztől és Bakonyi József órásmestertől hallhattak történeteket az iskolában töltött évekről.

Az iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolábanAz iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolában

A Halmayné Badacsonyi Márta igazgatóhelyettes és Lambert Zsuzsanna diákönkormányzatot segítő pedagógus által vezetett beszélgetés során kiderült, a vendégek közül többen a dózsás éveket tekintik további életüket meghatározó időszakának, és stabil alapokat nyújtó intézményének. Itt kötöttek életre szóló barátságokat, és volt, akinek itt csattant el az első csók is. Gulyás Péter például kiemelte, az iskola akkori kézis sporttagozatának nagy szerepe volt abban, hogy a kézilabda, és nem egy másik sportág irányába indult el. Hatás Andrea az itt kapott fegyelmet nevezte meg maradandó értéknek.

A gyerekkori emlékek felidézése után a tanulók kérdezhettek is az ex-dózsásoktól, akik szívesen válaszoltak az őket érintő kíváncsiskodásra.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. 2024. április 21. 16:14 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.