2020. augusztus 6. // Berta névnap

Első barátok, barátnők és csókok a Dózsában

Sikeres egykori dózsások közönségtalálkozójával és élménybeszámolójával zárult az általános iskola 80 éves jubileumi programsorozata pénteken.

Az 1939-es alapítás óta eltelt 80 évet kiállítással, zenés műsorral, díjakkal és egész hetes sokszínű programsorozattal ünnepelte a héten a Dózsa általános iskola. A kedd délután indult jubileumi héten megtartották a speciális programokkal fűszerezett kultúra és a művészetek napját (filmvetítések, vetélkedők, versenyek), a pénteket a diákoknak szánták. Ekkor tanítás nem, helyette viszont többek közt egész napos akadályverseny, 80-km-es váltófutás, iskolatörténeti kiállítás, filmvetítés, társasjáték, csocsó, természettudományos kísérletek és íjászat várt a tanulókra.

Az utolsó nap egyik speciális programja az a kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a volt sikeres dózsásokat hívták meg. A tanulók Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől, Lunk Gabriella táncpedagógustól (Bonita Táncegyüttes), Gulyás Péter ex-kézilabdázótól, Hatás Andrea színésztől, Hegedűs Csaba bendzsóművésztől és Bakonyi József órásmestertől hallhattak történeteket az iskolában töltött évekről.

Az iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolábanAz iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolában

A Halmayné Badacsonyi Márta igazgatóhelyettes és Lambert Zsuzsanna diákönkormányzatot segítő pedagógus által vezetett beszélgetés során kiderült, a vendégek közül többen a dózsás éveket tekintik további életüket meghatározó időszakának, és stabil alapokat nyújtó intézményének. Itt kötöttek életre szóló barátságokat, és volt, akinek itt csattant el az első csók is. Gulyás Péter például kiemelte, az iskola akkori kézis sporttagozatának nagy szerepe volt abban, hogy a kézilabda, és nem egy másik sportág irányába indult el. Hatás Andrea az itt kapott fegyelmet nevezte meg maradandó értéknek.

A gyerekkori emlékek felidézése után a tanulók kérdezhettek is az ex-dózsásoktól, akik szívesen válaszoltak az őket érintő kíváncsiskodásra.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Focipályával a gazdaság vérkeringéséért
Focipályával a gazdaság vérkeringéséért
Kedden kora este ünnepélyes körülmények között avattak fel egy műfüves focipályát a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában. Nagyon jó hír, hogy a harmincmilliós beruházásból mindösszesen hárommillió forintot kellett biztosítania városunknak. A fennmaradt összeget, huszonhétmillió forintot ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség állta.
Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet
Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet
A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak, abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.
A szélmalmok árnyékában futottak
A szélmalmok árnyékában futottak
Harmadik alkalommal rendezték meg Tésen Don Quijote Run elnevezésű jótékonysági futóversenyt vasárnap délelőtt. A Bakony legmagasabb pontján lévő településen különböző távokat, különböző tájakon teljesítették a résztvevők.
Magyar Falu Program keretében újult meg a dudari művelődési ház
Magyar Falu Program keretében újult meg a dudari művelődési ház
Újabb kistelepülés nyert el támogatást a Magyar Falu Programból, amelynek keretében legutóbb a dudari Bencze László Művelődési Házat újították fel.
Egyre népszerűbb az örökbefogadás az állatkertben
Egyre népszerűbb az örökbefogadás az állatkertben
Legutóbb az oroszlánok kaptak örökbefogadót Ovádi Péter országgyűlési képviselő személyében, de rajta kívül is már több mint 100-an örökbefogadói valamelyik állatkerti lakónak.
2020. augusztus 6. // Berta névnap