2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Első barátok, barátnők és csókok a Dózsában

Sikeres egykori dózsások közönségtalálkozójával és élménybeszámolójával zárult az általános iskola 80 éves jubileumi programsorozata pénteken.

Az 1939-es alapítás óta eltelt 80 évet kiállítással, zenés műsorral, díjakkal és egész hetes sokszínű programsorozattal ünnepelte a héten a Dózsa általános iskola. A kedd délután indult jubileumi héten megtartották a speciális programokkal fűszerezett kultúra és a művészetek napját (filmvetítések, vetélkedők, versenyek), a pénteket a diákoknak szánták. Ekkor tanítás nem, helyette viszont többek közt egész napos akadályverseny, 80-km-es váltófutás, iskolatörténeti kiállítás, filmvetítés, társasjáték, csocsó, természettudományos kísérletek és íjászat várt a tanulókra.

Az utolsó nap egyik speciális programja az a kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a volt sikeres dózsásokat hívták meg. A tanulók Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől, Lunk Gabriella táncpedagógustól (Bonita Táncegyüttes), Gulyás Péter ex-kézilabdázótól, Hatás Andrea színésztől, Hegedűs Csaba bendzsóművésztől és Bakonyi József órásmestertől hallhattak történeteket az iskolában töltött évekről.

Az iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolábanAz iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolában

A Halmayné Badacsonyi Márta igazgatóhelyettes és Lambert Zsuzsanna diákönkormányzatot segítő pedagógus által vezetett beszélgetés során kiderült, a vendégek közül többen a dózsás éveket tekintik további életüket meghatározó időszakának, és stabil alapokat nyújtó intézményének. Itt kötöttek életre szóló barátságokat, és volt, akinek itt csattant el az első csók is. Gulyás Péter például kiemelte, az iskola akkori kézis sporttagozatának nagy szerepe volt abban, hogy a kézilabda, és nem egy másik sportág irányába indult el. Hatás Andrea az itt kapott fegyelmet nevezte meg maradandó értéknek.

A gyerekkori emlékek felidézése után a tanulók kérdezhettek is az ex-dózsásoktól, akik szívesen válaszoltak az őket érintő kíváncsiskodásra.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Ovádi nem fogja megszavazni a Georgikon elcsatolását
Ovádi nem fogja megszavazni a Georgikon elcsatolását
Szerdán közölte az MTI-vel Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, hogy a felsőoktatási modellváltás részeként a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karát a Szent István Egyetemhez tervezik csatolni. Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője már jelezte, nem fogja megszavazni a javaslatot.
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben segítik a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevők vagy a környezetükben élők mindennapjait, 3 kreditpontot kapnak a félévben.
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánját, prof. dr. Navracsics Juditot kérdeztük arról, hogyan sikerül ebben a rendkívüli helyzetben elérni a hallgatókat, és segíteni őket abban, hogy tanulmányaik – rendhagyó módon ugyan, de – a szokásos mederben folyhassanak tovább.
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz, de utána látni fogjuk, milyen színes oktatási gyakorlat alakul majd ki ezen a téren - mondta a köznevelési államtitkár a Kossuth Rádióban.
A megemlékezés elmaradt, az emlékezés nem
A megemlékezés elmaradt, az emlékezés nem
A járvány miatt elmaradt a hagyományos megemlékezés a Dózsa téren, a hősök emléke előtt azonban Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fejet hajtott.
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap