2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Első barátok, barátnők és csókok a Dózsában

Sikeres egykori dózsások közönségtalálkozójával és élménybeszámolójával zárult az általános iskola 80 éves jubileumi programsorozata pénteken.

Az 1939-es alapítás óta eltelt 80 évet kiállítással, zenés műsorral, díjakkal és egész hetes sokszínű programsorozattal ünnepelte a héten a Dózsa általános iskola. A kedd délután indult jubileumi héten megtartották a speciális programokkal fűszerezett kultúra és a művészetek napját (filmvetítések, vetélkedők, versenyek), a pénteket a diákoknak szánták. Ekkor tanítás nem, helyette viszont többek közt egész napos akadályverseny, 80-km-es váltófutás, iskolatörténeti kiállítás, filmvetítés, társasjáték, csocsó, természettudományos kísérletek és íjászat várt a tanulókra.

Az utolsó nap egyik speciális programja az a kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a volt sikeres dózsásokat hívták meg. A tanulók Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől, Lunk Gabriella táncpedagógustól (Bonita Táncegyüttes), Gulyás Péter ex-kézilabdázótól, Hatás Andrea színésztől, Hegedűs Csaba bendzsóművésztől és Bakonyi József órásmestertől hallhattak történeteket az iskolában töltött évekről.

Az iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolábanAz iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolában

A Halmayné Badacsonyi Márta igazgatóhelyettes és Lambert Zsuzsanna diákönkormányzatot segítő pedagógus által vezetett beszélgetés során kiderült, a vendégek közül többen a dózsás éveket tekintik további életüket meghatározó időszakának, és stabil alapokat nyújtó intézményének. Itt kötöttek életre szóló barátságokat, és volt, akinek itt csattant el az első csók is. Gulyás Péter például kiemelte, az iskola akkori kézis sporttagozatának nagy szerepe volt abban, hogy a kézilabda, és nem egy másik sportág irányába indult el. Hatás Andrea az itt kapott fegyelmet nevezte meg maradandó értéknek.

A gyerekkori emlékek felidézése után a tanulók kérdezhettek is az ex-dózsásoktól, akik szívesen válaszoltak az őket érintő kíváncsiskodásra.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.
Településük büszkeségére emlékeztek Vilonyán
Településük büszkeségére emlékeztek Vilonyán
Pap Gábor, szabadságharcos, református püspök, országgyűlési képviselő, A 19. században élt humanista Vilonyán született, a kis településről indulva pedig fordulatos és példaértékű életet élt. Rá emlékeztek meg vasárnap délután szülőfalujában.
30 éve építik Veszprémet és a környéket
30 éve építik Veszprémet és a környéket
30 éves lett a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. a jubileumot pedig nagyszabású családi nappal ünnepelték meg a cégnél. A vállalat három évtizedét számos fordulat és nehéz döntési helyzet jellemezte, ezekbe is kaphattak bepillantást az ünnepségen részt vevők. Jelenleg a VEMÉVSZER a térség egyik legnagyobb építőipari vállalata, többek közt az ő nevükhöz fűződik a Veszprém Aréna és az új sportuszoda megépítése is.