Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mérő Dominika egyéniben és csapatban sem talált legyőzőre

2019. október 20. 12:48
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) kitűnő eredményekkel zárta a tájékozódási futók 2019. évi bajnokságsorozatának utolsó két felvonását, a normáltávú egyéni bajnokságot és a pontbegyűjtő csapatbajnokságot.

Magyar és szlovák sportegyesületek összefogásával rendezték meg a tájékozódási futók 2019. évi bajnokságsorozatának utolsó két felvonását, a normáltávú egyéni bajnokságot és a pontbegyűjtő csapatbajnokságot a szlovákiai Losoncon.

– A városszéli tó mellett elterülő, ösvényekben gazdag erdő remek választásnak bizonyult egy ilyen nagyszabású verseny lebonyolításához. A pályák vonalvezetése viszonylag egyszerű útvonalválasztásokat tett lehetővé, ami a gyorsabb futóknak kedvezett – tudtuk meg Mérő Edittől, a VHS tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől.

Fotók: Mérő EditFotók: Mérő Edit

– Az erősebb mezőnyökben, a légvonalban is több mint 10-15 km-es pályákon csak 5 perc/km körüli tempóval lehetett jó helyezéseket elérni, miközben hosszabb emelkedőkön, nehezen járható irtásokon, patakmedreken és szerteágazó szárazárkokon is át kellett küzdeni magukat a futóknak. A résztvevők szerencséjére napközben szinte nyárias meleg volt egész hétvégén, így a vízparton felépített versenyközpontban ideális körülmények között pihenhetett mindenki az eredményhirdetésig – tette hozzá.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület kitűnő eredményeket ért el mindkét versenyszámban: egyéniben heten állhattak a dobogóra (két arany-, három ezüst- és két bronzérem birtokában), míg a csapatbajnokságon négy kategóriában bajnoki aranyérmet, valamint további két ezüst- és egy bronzérmet könyvelhettek el. Az egyesület valamennyi utánpótláskorú csapata bajnoki pontszerző helyen végzett.

A veszprémiek legkiemelkedőbb teljesítményét Mérő Dominika nyújtotta, aki egyéniben és csapatban is győzött, így két ob-arannyal zárta a bajnoki szezont.


Normáltávú bajnokság eredmények

Dobogós helyezettek:
W18: 1. Mérő Dominika
W65: 1. Wieder Ilona
W14: 2. Lantai Lili
M40: 2. Molnár Zoltán, 3. Molnár Attila
W70: 2. Komár Béláné
M14: 3. Bálint Gergő

További bajnoki pontszerzők: Gaschler Emma (W14) 5., Barát Miklós (M14) 5., Kaszásné Boa Ágnes (W55) 4., Németh Zsoltné (W50) 5., Böröczkyné Makai Anna (W55) 5., Bikki Sándor (M65) 5., Bacsó Attila (M65) 6., Varsányi Kinga (W21) 8.

Pontbegyűjtő csapatbajnokság eredmények

M16A: 1. Angyal Dániel, Kovács Márk, Blaskó Benedek
W18A: 1. Lantai Boróka, Lantai Lili, Mérő Dominika
M105A: 1. Molnár Attila, Molnár Zoltán, Vajda Balázs; 4. Gaschler Gábor, Tóth Attila, Vajda Zsolt
M205A: 1. Bikki Sándor, Andrási Lajos, Bacsó Attila
W14A: 2. Gaschler Emma, Engi Lilien, Molnár Boglárka
W165A: 2. Böröczkyné Makai Anna, Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona
M14A: 3. Bálint Gergő, Barát Miklós, Kovács Jeromos
W16A: 4. Tokai-Kiss Zsófia, Szalontai Sára, Tarsoly Panka
M18A: 4. Bálint Ádám, Bálint Benedek, Gaschler Máté
W125A: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné, Széplaki Erika
M20A: 8. Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.