2021. január 22.
//
Vince névnap

Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!

2019. október 21. 13:06
Az október 10. és 12. között rendezett pool-biliárd Euro Tour Open ausztriai állomásán elért kilencedik helyezéssel megyeszékhelyünk fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az európai ranglista tizennegyedik helyére lépett elő.

Nyugati szomszédunk, Ausztria hatodik legnagyobb településén, Klagenfurtban rendezték október 10. és 12. között a pool-biliárd Euro Tour Open soron következő állomását, melyen a királynék városának nagy reménysége, az ifjú Szolnoki Olivér is asztalhoz készült állni.

Olivér a megmérettetésen két 9-6-os diadallal kezdett a korábbi győztes görög Nick Malaj, valamint egy olasz rivális ellen. Ezt követően a legjobb 32 közé jutásért 9-7-re múlta felül a tízszeres szenior Eb-győztest, a portugál Henrique Correiat.

Szolnoki csak a világelsővel szemben maradt alul - Fotó: EPBFSzolnoki csak a világelsővel szemben maradt alul - Fotó: EPBF

Később szintén egy korábbi győztes görög ellenfelet, Nikos Ekonomopoulost győzte le a veszprémi tehetség 9-8 arányban. Azonban a legjobb 16 között egy kíméletlen, kiélezett párharcban a jelenlegi világelső, a német Joshua Fillerrel szemben alulmaradt végül 7-9-re.

Szomorkodnia Szolnokinak viszont egyáltalán nem kellett, hiszen sikerével a versenyt követően immár az európai ranglista tizennegyedik helyén találta magát!

Simon Dani

További cikkek

Nemzetközi győzelemmel tért vissza
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.