Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C

Minden gyermek megérdemli a figyelmet

2019. október 21. 21:01
Kelemen Bálint, a VLS Veszprém egykori támadója immár Hollandiában rúgja a bőrt, azonban egy pillanatig sem felejtette honnan is indult egykor a karrierje. Éppen ezért hazánkban egyedülálló, videóval rögzített egyéni labdarúgó-képzést készül megvalósítani a VFC USE sportcentrumában jövő év elejétől.

Október 17-én, csütörtökön késő délután rendhagyó program fogadta az érdeklődő publikumot az Erdész utcai sportkomplexum Futsal Székházában. Ugyanis az egykori élvonalbeli veszprémi labdarúgócsapat legendája, Kelemen Miklós, illetve gyermeke, a közelmúltban még a VLS Veszprém színeiben pallérozódó Kelemen Bálint egy hazánkban egyedülálló egyéni labdarúgó-képzésről készült lerántani a leplet.

A tavalyi idényben ugyanis az ifjabbik Kelemen elbúcsúzott a veszprémi labdarúgástól. Hollandiába költözött, ahol a futballjátékosi karrierje mellett edzősködni is kezdett az utánpótlás-korosztályban, ugyanakkor komoly szakmai tapasztalatokra is szert tett.

Az esemény első felében Bálint egy bemutatóanyag segítségével ismertette a kíváncsi szülőket, valamint sportvezetőket, hogy Hollandiában mekkora szeretet, valamint tisztelet öleli át magát a futball sportágát, ami szerinte egyben kihat a fiatalok fejlődésére is.

Kelemen Bálint is a VFC USE növendéke volt egykorKelemen Bálint is a VFC USE növendéke volt egykor

Kiemelte, hogy külföldön sokkal nagyobb figyelmet kapnak az utánpótlásokban fejlődő gyermekek, ezért is érzett motivációt arra, hogy hazánkban eddig egy egyedülálló videóelemző programot valósítson meg szülővárosában. Erre pedig támogatói – a Total Control es a Winnercam – segítségével lehetősége is nyílt.

A vetítés után pedig bemutatta azt a karkötőt is, amelyet ha a gyermekek edzés közben a kihelyezett telefonhoz érintenek, az azonnal nyugtázza név szerint a munkavégzésüket. Így amellett, hogy az edzők bármikor visszatekinthetik az edzésanyagot, a szülőknek is lehetőségük nyílik arra, hogy ha esetleg nem tudnak részt venni a tréningen, este akár a fotelban ülve is visszanézhessék gyermekeik teljesítményét.

A bemutató második felében az idősebb, illetve az ifjabb Kelemen a VFC USE kis focistáinak segítségével be is mutatta az érdeklődőknek a pénzügyileg egyébként igencsak gazdaságos videóelemző rendszert, egy rövidebb edzés keretein belül az egyik kisebb műfüves pályán.

A VLS egykori támadója portálunk, a vehir.hu kérdésére hangsúlyozta, minden gyermek külön-külön megérdemli a figyelmet a futballpályán, ezért is érzett késztetést arra, hogy a Hollandiában szerzett tapasztalatai segítségével itthon nyújthasson egy korszerű egyéni képzést, amely maximálisan a gyermekek fejlődését szolgálja.

Nap mint nap látom Hollandiában, hogy mennyire fontos az egyéni képzés a gyerekek számára a saját fejlődésük érdekében. Édesapám, Kelemen Miklós támogatásával ezért is szeretném a külföldön megszerzett tapasztalataimat itthon kamatoztatni, amelyre a támogatóknak hála egy videórendszerrel nyílik lehetőségem.

Az ifjabbik Kelemen zárásként még hozzátette: terveik szerint a tréningek jövő év elejétől indulnának. A bemutatón mások mellett részt vett Szabó Péter, a VLS Veszprém és a VFC USE sportigazgatója, Lantai Balázs a VFC szakmai igazgatója, valamint a városunkban nevelkedett Tóth Bence, a másodosztályú Vasas nagy reménysége is.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.