2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Bécsi Nikolett bronzéremmel zárta az Eb-t

2019. október 24. 15:27
A veszprémi Padányi TKD klub vezetője és versenyzője, Bécsi Nikolett erőtörés versenyszámban harmadik helyezést ért el a Szarajevóban rendezett 34. ifjúsági és felnőtt tékvandó Európa-bajnokságon.

Az október 10-től 13-ig rendezett seregszemlén a magyar válogatott tagjaként a veszprémi Padányi TKD klub vezetője és versenyzője, Bécsi Nikolett is részt vett.

Bécsi a második versenynapon egyéni erőtörés versenyszámban bronzérmet két lengyel riválisa mögött. A zárónapon pedig értékes negyedik helyezéssel gazdagodott a felnőtt erőtörő csapat tagjaként.

Az újdonsült Eb-bronzérmes Bécsi Nikolett és edzője, Vajky LászlóAz újdonsült Eb-bronzérmes Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László

A magyar válogatott a felnőttek között még egy férfi egyéni harmadik helyezést és egy csapat férfi bronzérmet, az ifiknél pedig egy egyéni és csapat aranyérem mellett egy egyéni ezüstérmet szerzett. Az éremtáblázaton a nemzetek között Magyarország a tizenkettedik helyen végzett.

– Nikoletten már a felkészülést követő Eagles nemzetközi kupán, s az Eb előtti hét során is látszott, hogy kiváló formában van. Mindezt Szarajevóban is bizonyítani tudta – fogalmazott Vajky László, Bécsi Nikolett személyi edzője.

Bécsi legközelebb novemberben, Ausztriában vesz részt egy nemzetközi versenyen.

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap