2020. december 5.
//
Vilma névnap

Öt veszprémi birkózó jutott az országos döntőbe

2019. október 28. 17:27
Janku Ferenc
Eredményesen szerepelt a veszprémi Centrum SE a szabadfogású birkózók területi diákolimpia döntőjében.

Tatabányán rendezték meg a közelmúltban a szabadfogású birkózók területi diákolimpia döntőjét, ahol a versenyzők az országos döntőbe kerülésért küzdöttek.

A Centrum SE nyolc fővel nevezett a megmérettetésre, akik szép eredményeket értek el.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Diák II. korosztályban Gáspár Bence (46 kg) és Szecsődi Máté (+69 kg) első helyezést ért el, Jámbor Levente (42 kg), Kék Milán (54 kg) és Tóth Konrád (58 kg) bronzérmet szerzett, Simon Domokos (38 kg) pedig a nyolcadik helyen végzett.

Diák I. korosztályban Jámbor Kristóf (58 kg) – súlyos sérüléséből felépülve – a dobogó második fokára állhatott, míg Márkus Roland (42 kg) az ötödik helyen zárt.

A diákolimpia országos bajnokságának döntőjébe öt versenyző kvalifikálta magát: Gáspár Bence, Szecsődi Máté, Jámbor Kristóf, Jámbor Levente és Tóth Konrád.

– Veszprém mellett immár Öskün és Ősiben is várjuk a birkózás iránt érdeklődő, nagy mozgásigénnyel rendelkező lányokat és fiúkat, 8-14 éves korig – mondta el portálunknak a csapat mestere, Janku Ferenc.

vehir.hu

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.