2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Öt veszprémi birkózó jutott az országos döntőbe

2019. október 28. 18:27
Janku Ferenc
Eredményesen szerepelt a veszprémi Centrum SE a szabadfogású birkózók területi diákolimpia döntőjében.

Tatabányán rendezték meg a közelmúltban a szabadfogású birkózók területi diákolimpia döntőjét, ahol a versenyzők az országos döntőbe kerülésért küzdöttek.

A Centrum SE nyolc fővel nevezett a megmérettetésre, akik szép eredményeket értek el.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Diák II. korosztályban Gáspár Bence (46 kg) és Szecsődi Máté (+69 kg) első helyezést ért el, Jámbor Levente (42 kg), Kék Milán (54 kg) és Tóth Konrád (58 kg) bronzérmet szerzett, Simon Domokos (38 kg) pedig a nyolcadik helyen végzett.

Diák I. korosztályban Jámbor Kristóf (58 kg) – súlyos sérüléséből felépülve – a dobogó második fokára állhatott, míg Márkus Roland (42 kg) az ötödik helyen zárt.

A diákolimpia országos bajnokságának döntőjébe öt versenyző kvalifikálta magát: Gáspár Bence, Szecsődi Máté, Jámbor Kristóf, Jámbor Levente és Tóth Konrád.

– Veszprém mellett immár Öskün és Ősiben is várjuk a birkózás iránt érdeklődő, nagy mozgásigénnyel rendelkező lányokat és fiúkat, 8-14 éves korig – mondta el portálunknak a csapat mestere, Janku Ferenc.

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap