Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bakony új tájait ismerhették meg a tájfutók

2019. október 30. 18:04
Október 19-20-án országos rangsoroló tájékozódási futóversenyt rendezett a Jásdi Tájékozódási Sportnapok keretében a Veszprémi Honvéd Sportegyesület.

A Honvéd Kupa 2019. évi normáltávú futamain háromszázan indultak, harminchat magyar, továbbá egy szlovák és egy osztrák sportegyesület színeiben.

A focipályára kilátogató családok a kezdőknek tervezett, szalagozással segített „valódi”, erdei tájfutó pályákon kívül több kísérő programon ismerkedhettek a sportággal. A legkisebbek egy nekik szóló gyerekversenyen kereshettek állatfigurás bójákat, a nagyobbak már térképpel a kezükben megpróbálhattak eligazodni egy labirintusban, illetve egy 4x4 ellenőrző pontból álló mátrix pályán, de az íjászatot és a légpuskalövészetet is kipróbálhatták az érdeklődők

– tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől.

A 14 éves fiúk dobogója: 2. Blaskó Benedek, 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós - Fotó: Wieder FerencA 14 éves fiúk dobogója: 2. Blaskó Benedek, 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós - Fotó: Wieder Ferenc

A Jásd környéki terep komoly fizikai kihívást jelentett a versenyzőknek, kategóriától függően több száz, akár 400 m-t is meghaladó függőleges szintemelkedést kellett legyűrniük a meredek hegyoldalak között, de még a legkisebbek, a 10-12 évesek is legalább 100 méter szintkülönbségű pályákat teljesítettek a változóan futható erdőben.

A terepről nem készült korábban még tájfutó térkép, így a Bakonynak egy „vadonatúj” részét ismerhették meg a résztvevők.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület képviselői kilenc arany-, nyolc ezüst- és négy bronzérmet szereztek a megmérettetésen.

Eredmények:

 • F10D: 3. Molnár Iván
 • F12C: 2. Majerhoffer Márton
 • F14B: 1. Bálint Gergő, 2. Blaskó Benedek, 3. Barát Miklós
 • F18B: 1. Gaschler Máté, 2. Kovács Márk
 • F40: 1. Vajda Zsolt
 • F55: 2. Domán Gábor
 • F65: 1. Horváth Tivadar, 2. Bacsó Attila
 • F75: 1. Vass Tibor
 • N10D: 2. Kovács Borbála, 3. Gaschler Janka
 • N12C: 3. Etlinger Zsófia
 • N14B: 1. Gaschler Emma, 2. Engi Lilien
 • N18B: 1. Lantai Lili
 • N55: 1. Böröczkyné Makai Anna
 • N65: 2. Wieder Ilona
 • N70: 1. Komár Béláné
vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.