Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A testépítőnő, aki történelmet tanít az ország legjobb gimnáziumában

2019. november 4. 17:35
Az 52 éves veszprémi tanárnő, Csonka Anikó harmadik helyen végzett a fővárosban rendezett BodySport Kupán 40+ figure kategóriában. A testépítőnő a legszebb és a legnehezebb pillanatokat is felelevenítette portálunknak.

Vannak pillanatok az életben, amikor az ember hiába keres összefüggéseket, egyszerűen nem talál. Igaz, ritkán, de előfordul. Ilyen helyzetbe kerültem jómagam is, amikor a közelmúltban megismerkedtem hazánk legjobb középiskolájának történelem, etika, könyvtártudomány szakos tanárával, Csonka Anikóval.

A Lovassy László Gimnázium szakvizsgázott közoktatás vezetőjére pillantva, ugyanis rögvest azt gondolná az ember, hogy testnevelést tanít, s azt is bizonyára kőkemény, katonás szigorral teszi. Honnan a feltételezés? Onnan, hogy Anikó szabadidejét immár három éve nem mással, mint testépítéssel tölti.

Csonka Anikó - Fotó: BodySport KupaCsonka Anikó - Fotó: BodySport Kupa

Sosem állt tőlem távol a sport, mindig is szerettem biciklizni, futni. Azonban 2016-ban a kisebbik gyermekem, Ákos inspirálására – aki nem egyszer mondta akkor már nekem, hogy „anya, kellene egy kis tömeg” – , kipróbáltam az alapokat. Ákos végig figyelt, s vigyázott rám, igazán jó tanítóm volt, én pedig szépen lassan szerelembe estem a súlyokkal.

– emlékezett vissza portálunk kérdésére az 52 éves testépítőnő.

Anikó pedig nemhogy beleszeretett a súlyemelgetésbe, elhatározta, hogy profi lesz. Edzői végzettséget is szerzett, amellett, hogy gyermeke, valamint testvére támogatásával elkezdett felkészülni élete első versenyére, a 2018-as fővárosi BodySport Kupára, ahol a 40+ momfitness kategóriában az előkelő ötödik helyen végzett.

Boldog voltam, hogy színpadon állhattam, azonban be kellett látnunk, elrontottuk a felkészülést. Kilógtam a kategóriámból, ugyanis több izom volt rajtam a kelleténél. Viszont egy pillanatig sem éreztem magamat rosszul. Tudtam, tudtuk, hogy folytatnom kell az utat, s jövőre ha minden jól megy, akár a dobogóra is felállhatok.

Anikó mellett Sebestyén Ágnes és Stér Tünde - Fotó: steelfit.huAnikó mellett Sebestyén Ágnes és Stér Tünde - Fotó: steelfit.hu

A kitartás egy kis alázattal fűszerezve idén pedig már meghozta Anikónak azt, amiről álmodott;

az október 5-én, a budapesti Láng Csarnokban rendezett BodySport Kupán ugyanis 40+ figure kategóriában felléphetett a dobogó harmadik fokára.

A verseny előtti utolsó hetek már komoly erőfeszítést és türelmet igényeltek, nemcsak a saját, hanem segítőim részéről is. Hiszen egy komoly diéta alatt nem lehet igazán önmaga az ember. Arról nem is beszélve, hogy edzenem ugyanolyan, ha nem nagyobb intenzitással kellett.

Anikó számára aranyat ért a bronz - Fotó: BodySport KupaAnikó számára aranyat ért a bronz - Fotó: BodySport Kupa

Anikó hangsúlyozta, köszönettel tartozik a testépítő Buttás Viktóriának, aki mindig, minden körülményben segítette, valamint ikertestvérének, Csonka Zsuzsának, s gyermekének, Zsigmond Ákosnak akikre számíthatott és támogatták az utolsó utáni pillanatig is.

Már az eredményhirdetés előtt tudtam, hogy nyertem. Félre ne értsenek, nem a helyezésre gondolok… Tudtam, hogy mindent megtettem azért, hogy a legjobb formámat mutathassam meg. A versenytársaim pedig valójában a barátnőim voltak: szeretjük, tiszteljük egymást Tündével és Ágival. Az igazság pedig az, hogy büszke voltam magamra, s csak remélni tudtam, hogy büszkék rám azok a barátaim is, akik igazán fontosak nekem. Akik végigkísérték az elmúlt évemet figyelmükkel, kedvességükkel, szeretetükkel!

– e szavakkal búcsúzott tőlünk testépítőnő, aki kisebbik gyermekével karöltve november első napján már bele is kezdett az újabb egy éves felkészülésébe. Anikó történetét megismerve pedig szembesülhetünk azzal, hogy a külső koránt sincs összefüggésben az ember belső tulajdonságaival;

hiszen esetében a zord izomtömeg lágy, kedves lelket takar.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.