Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Őszi éremhullás a Vértesben

2019. november 7. 17:19
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület aktívái tizenegy érmet szereztek a november 2-3-án rendezett Őszi Spartacus Kupa elnevezésű nemzetközi tájékozódási futó versenyen.

Mintegy 900 magyar és 200 külföldi – zömében a skandináv országokból érkezett – versenyző részvételével zajlott le a 67. Őszi Spartacus Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó verseny november első hétvégéjén a Vértes-hegységben.

Lantai Lili (elöl) a 16 éves lányok mezőnyében ezüstérmet szerzett - Fotó: Máthé IstvánLantai Lili (elöl) a 16 éves lányok mezőnyében ezüstérmet szerzett - Fotó: Máthé István

A Vértesnek ezúttal egy kevésbé szintes részére álmodták meg a teljesítendő pályákat a szervezők. Az ellenőrző pontok megkeresése így sem volt egyszerű; a kopár, sziklás tetőkön, a terep völgyekkel tagolt részein, és a labirintusszerűen elhelyezkedő ligetes erdőfoltok és bokros területek között minden résztvevőnek fel kellett vonultatnia tájékozódási képességei legjavát. Szerencsére kitűnő időjárási körülmények között, vasárnap szinte kora őszi melegben került sor a nagyszabású sporteseményre

– tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesületet közel negyvenen képviselték a színvonalas megmérettetésen. Eredményeik alapján tizenegyen állhattak a dobogó valamelyik fokára a két futam során elért, összesített idejük alapján.

Eredmények:

M14B: 2. Bálint Gergő
M16B: 3. Bálint Ádám
M21BR: 2. Tóth Attila
M40: 2. Molnár Zoltán
M70: 3. Andrási Lajos
W10D: 3. Gaschler Janka
W14B: 2. Gaschler Emma
W16B: 2. Lantai Lili
W18B: 2. Mérő Dominika
W21BR: 3. Mérő Edit
W70: 2. Komár Béláné

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.