2021. január 22.
//
Vince névnap

Továbbra is Európa legjobbjai közt

2019. november 12. 19:18
A november 7. és 9. között Törökországban rendezett Euro Tour Antalya Open biliárd megmérettetésen újabb 9. helyezéssel biztosította be helyét városunk tehetsége, Szolnoki Olivér az európai ranglista legjobb tizenhat játékosa között.

November elején a Közel-Keleten, a törökországi Antalya városában rendezték a biliárd Euro Tour Open soron következő állomását, melyen természetesen megyeszékhelyünk kiválósága, Szolnoki Olivér is asztalhoz állt.

Szolnoki az első körben a honi, török riválisát 9-2-re, ezt követően pedig a korábbi kétszeres győztest, az olasz Fabio Petronit 9-8-ra múlta felül.

Szolnoki Olivér továbbra is Európa legjobbjai közt - Fotó: EPFBSzolnoki Olivér továbbra is Európa legjobbjai közt - Fotó: EPFB

A legjobb 32 közé jutásért a lengyel Wojtek Szroczynskittel kellet megküzdenie, akit végül 9-6-os eredménnyel fektetett két vállra. Egy körrel később pedig már az Európa-bajnok és Euro Tour-győztes orosz Ruszlan Csinakov sem tudta megállítani:

parázs meccsen 9-8-ra diadalmaskodott végül Olivér.

Akinek viszont ezúttal a végállomás a verseny későbbi győztese, az észt Denis Grabe ellen következett a legjobb 16 közt.

Szolnoki Olivér legközelebb december 14. és 17. között Katar fővárosában, Dohában nemcsak saját magát, hanem országunkat is képviseli majd a 9-es felnőtt világbajnokságon.

Simon Dani

További cikkek

Nemzetközi győzelemmel tért vissza
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.