2019. december 13. // Luca névnap

Továbbra is Európa legjobbjai közt

2019. november 12. 19:18
A november 7. és 9. között Törökországban rendezett Euro Tour Antalya Open biliárd megmérettetésen újabb 9. helyezéssel biztosította be helyét városunk tehetsége, Szolnoki Olivér az európai ranglista legjobb tizenhat játékosa között.

November elején a Közel-Keleten, a törökországi Antalya városában rendezték a biliárd Euro Tour Open soron következő állomását, melyen természetesen megyeszékhelyünk kiválósága, Szolnoki Olivér is asztalhoz állt.

Szolnoki az első körben a honi, török riválisát 9-2-re, ezt követően pedig a korábbi kétszeres győztest, az olasz Fabio Petronit 9-8-ra múlta felül.

Szolnoki Olivér továbbra is Európa legjobbjai közt - Fotó: EPFBSzolnoki Olivér továbbra is Európa legjobbjai közt - Fotó: EPFB

A legjobb 32 közé jutásért a lengyel Wojtek Szroczynskittel kellet megküzdenie, akit végül 9-6-os eredménnyel fektetett két vállra. Egy körrel később pedig már az Európa-bajnok és Euro Tour-győztes orosz Ruszlan Csinakov sem tudta megállítani:

parázs meccsen 9-8-ra diadalmaskodott végül Olivér.

Akinek viszont ezúttal a végállomás a verseny későbbi győztese, az észt Denis Grabe ellen következett a legjobb 16 közt.

Szolnoki Olivér legközelebb december 14. és 17. között Katar fővárosában, Dohában nemcsak saját magát, hanem országunkat is képviseli majd a 9-es felnőtt világbajnokságon.

Simon Dani

További cikkek

Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Az október 10. és 12. között rendezett pool-biliárd Euro Tour Open ausztriai állomásán elért kilencedik helyezéssel megyeszékhelyünk fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az európai ranglista tizennegyedik helyére lépett elő.
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Hollandiában ötödik lett
Hollandiában ötödik lett
A királynék városának fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett az augusztus 1. és 3. között Hollandiában rendezett Euro Tour Veldhoven Open pool-versenyen.
Csehországban is megismerték a nevét
Csehországban is megismerték a nevét
A július 4. és 7. között, Csehországban rendezett Pardubice Open biliárd-megmérettetésen a veszprémi Szolnoki Olivér egyéniben az ötödik, míg párosban szlovák partnerével, Jakub Koniarral harmadik helyezést ért el.
Karnyújtásnyira járt az Eb-győzelemtől
Karnyújtásnyira járt az Eb-győzelemtől
Szolnoki Olivér teljesítményének hála ismét gazdagabb lett a magyar biliárdsport: a fiatal veszprémi reménység ezüstérmet szerzett az olaszországi Treviso városában rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon.
2019. december 13. // Luca névnap