2020. július 7. // Appolónia névnap

Miben tudnak segíteni a munkaerő-kölcsönző cégek?

2019. november 15. 12:35
Bővítés miatt rövid időn belül nagy számú munkaerőre van szükséged? Üresedés miatt azonnal gondoskodnod kell szakképzett munkavállalóid pótlásáról? Idényjellegű, megnövekedett rendelésállomány kielégítésére sürgősen munkaerőre van szükséged? A munkaerő-külcsönzők valamennyi problémára megoldás nyújtanak, így céged munkaerő problémáit a lehető leggyorsabban orvosolják.

Hogyan zajlik a toborzás folyamata?

Az együttműködés igényfelméréssel kezdődik, melynek során rögzítitek, hogy pontosan milyen pozíciókat szeretnél betöltetni, és mekkora számú munkaerőre van szükséged. Az egyeztetés során megadhatod, hogy milyen képzettségi vagy szakmai feltételeket támasztasz a jövőbeli jelöltek felé. A megbeszélések során természetesen rögzítésre kerül az is, hogy milyen bérezés mellett képzeled el a kölcsönzött munkaerő foglalkoztatását. 

Ezt követően nincs más dolgod, mint egy kicsit várni. A kölcsönző cég eközben nem tétlenkedik. A lehető legrövidebb idő alatt felkutatják az elvárásaidnak megfelelő munkavállalókat, és amint megtalálják őket, küldik az önéletrajzaikat, és megszervezik az interjúkat, sőt igény esetén a kiválasztásban is szakértő segítséget nyújtanak.

Az ideális munkavállalók kiválasztása után a kölcsönzéssel foglalkozó cég ajánlatot tesz a pályázóknak, majd be is lépteti őket. Az ezzel járó adminisztratív teendőket is leveszi céged válláról, hiszen még a NAV felé történő bejelentést is elintézi.

Tulajdonképpen ki rendelkezik a kölcsönzött munkavállalókkal?

Leendő munkavállalóid a kölcsönbeadó állományában maradnak, de aggodalomra semmi ok, hiszen az operatív feladatokkal kapcsolatban céged gyakorolja majd a munkáltatói jogokat. Így Ti határozhatjátok meg és ellenőrizhetitek az elvégzendő feladatokat, a munkaidőt, munkarendet és a szabadságokat. A kölcsönzött munkaerő, tehát éppúgy menedzselhető, mint a saját állomány, viszont alkalmazásuk szolgáltatás igénybevételének számít, melynek díja költségként elszámolható, így nem bérköltségként jelentkezik.

További előnyei

  • A folyamatos fluktuációból fakadó költségek megtakaríthatóak, hiszen a toborzásról, a kiválasztásról és a felvételről is a munkaerő-kölcsönző cég gondoskodik szolgáltatási díj fejében;
  • a kölcsönzött munkavállalókat nem számítják be céged állományi létszámába, így létszámstop esetén is jó megoldás lehet;
  • gyors megoldást jelent ingadozó megrendelés-mennyiség, bizonytalan gazdasági környezet vagy előre nem látott létszám problémák esetén, de akár szabadságolásoknál is;
  • a kölcsönzés felfogható egyfajta tesztidőszakként is, hiszen amennyiben a kölcsönzött munkaerő bevált, meghatározott idő után átvehető saját állományba.

Ha a fentiek alapján kedvet kaptál a kölcsönzött munkaerő kipróbálásához, vagy a témával kapcsolatban további kérdéseid vannak, akkor keresd fel a JOB.HU honlapját!

vehir.hu
2020. július 7. // Appolónia névnap