Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból

2019. november 17. 13:30
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.

Talán már nem is egy generáció nőtt fel a Harry Potter kötetek és filmek korszakában, de szinte hihetetlennek hangzik, hogy a legelső könyv óta már 20 év telt el.

J.K. Rowling nem is olyan könnyen érkezett sikere depresszió, válás és több kiadói visszautasítást követően megérkezett és egy pillanat alatt varázsolta be a megálmodott fantázia világ magát, a mára már felnőtt emberek szívébe.

Egy nagy kedvenc évfordulóját ünnepelhetjük maratoni filmnézéssel, újraolvasással vagy az emlékeink leporolásával.

Mi az utóbbit választva kvízünkkel nyújtunk segítséget, hogy néhány kedves emlékkel idézhessük fel a Harry Potter történetek világát. 

A kvízért kattints a képre:

Sulyok Georgina
további cikkek
Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 Jövő nyáron kiderül, hogy milyen Forma-1-es pilóta Brad Pitt Forma-1 Jövő nyáron kiderül, hogy milyen Forma-1-es pilóta Brad Pitt Nem Lewis Hamilton helyére érkezik a Mercedes-hez, hanem az APXGP istálló színeiben versenyzik majd Brad Pitt. Ez az a fiktív Forma-1-es csapat, ami a száguldó cirkuszról készülő mozifilm érdekében hoztak létre, a történet szerint pedig a hollywoodi színész egy veterán versenyzőt alakít majd az egyszerűen csak F1 címre hallgató moziban. A hétvégén már az első előzetest is láthatták a nézők. 2024. július 9. 19:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.