2020. augusztus 12. // Klára névnap

Körtélyesi példát statuált, McCall először játszott veszprémi színekben

Az amerikai irányító Mike McCall Jr. debütált, a rutinos center Körtélyesi Gergely végigjátszotta a meccset. Szoros küzdelemben (86-83) őrizte meg hibátlan hazai mérlegét a vendéglátó HOYA-PE Veszprém a fővárosi MTK ellen pénteken a másodosztályú kosárlabda-bajnokság Piros csoportjának 9. fordulójában.

Pénteken kora este a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának kilencedik fordulójában ismét hazai parketten, a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában készült bizonyítani a Mérész Csaba vezette HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amelynek vendégül látott riválisa a fővárosi MTK-Elite Basket volt. 

A listavezető bakonyi gárdának ugyanakkor nem volt egyszerű a feladata, ugyanis irányítója, Szabó Péter térdsérülése után fiatal centerét, Völgyi Marcellt is elvesztette a hét folyamán, aki talpsérülést szenvedett. Első meccsét játszotta viszont a HOYA színeiben az amerikai légiós, az irányító Mike McCall Jr., akit nagy szeretettel köszöntött a közel ötszázfős hazai publikum.

A chicagói irányító, Mike McCall Jr.A chicagói irányító, Mike McCall Jr.

McCall rögtön az első minutumban meg is hálálta a szívélyes fogadtatást: az chicagói triplájával vette kezdetét a találkozó. Szoros küzdelemre volt kilátás, ment az adok-kapok bőséggel, a felek pedig fej-fej mellett haladtak (8. perc: 16-16). Az első negyed végére a lépés mégis a budapestieknek jött ki jobban (10. perc: 22-25).

A második játékrészben tovább folytatódott a parázs derbi: markánsan védekeztek a felek. Az MTK azonban egymás után kétszer is triplázni tudott, egyúttal nyolcpontosra növelve fórját. McCall, valamint a rutinos veszprémi csapatkapitány, Medve hármasa után azonban az előbb említett előny már tova is szállt. Akár vezethetett is volna a szünetre a HOYA, azonban Jakab értékesített büntetőivel ismét fordított a Pest megyei együttes (20. perc: 47-48).

Az öltözőből visszatérve, Mérész vezetőedző tanácsait meghallgatva feljebb is kapcsolt egy fokozatot támadásban az egyetemi gárda. Az élvonalat is megjárt center, Körtélyesi Gergely villanása után át is vette a vezetést a HOYA (23. perc: 54-52). Fontos hangsúlyozni, hogy a gyerekek kedvence, Körtélyesi fiatalokat megszégyenítve, Völgyi hiánya miatt a bajnokin szinte végig parketten volt (30. perc: 71-65).

Füzi Róbert fiatalként is helytáll a csapatbanFüzi Róbert fiatalként is helytáll a csapatban

Az utolsó negyedben pedig a fiatal bedobó, Füzi Róbert is rendre csak csillogtatta tudását, melynek hála a HOYA meg is őrizte fórját (36. perc: 83-74). S igaz, a hajrában még sikerült zárkóznia az Elite Basket-nak, de a vezetést már nem sikerült visszaszereznie. A HOYA-PE Veszprém így megérdemelten őrizte meg feljutást jelentő pozícióját, valamint hibátlan hazai mérlegét (végeredmény: 86-83).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 9. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–MTK-Elite Basket 86-83 (22-25, 25-23, 24-17, 15-18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportnacsarnoka, 450 néző. Vezette: Török, Vida, Földesi
Veszprém: Körtélyesi 7, Füzi 12, Medve 13/3, Madár 15/3, McCall 19/9. Cserék: Czirbus, Kovács 12, Mucza 8. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
MTK: Horváth 3, Jakab 19/9, Takács 16, Nagy 11/9, Szatmári 10. Cserék: Dobos 7/3, Farkas 11/9, Bognár, Czakó 6. Edző: Horváth Balázs.


Így értékelte a látottakat

Mérész Csaba, a HOYA-PE vezetőedzője: – Gratulálok az MTK-nak, valamint együttesünknek is. Riválisaink nagyon megnehezítették a dolgunkat, úgy is, hogy hazai közönség előtt játszhattunk. A srácok ma kevésbé voltak koncentráltak fejben: a játék is kicsit tompa volt. Centerünk, Völgyi Marcell, illetve irányítónk, Szabó Péter hiányát is megéreztük.

Körtélyesi Gergely, a HOYA-PE centere: – Be kell látnunk, hogy kissé fásultan kezdtük a találkozót. Centerünk, Völgyi Marcell hiányát megéreztük a palánk alatt nagyon megéreztük. Végig kellett játszanom a mérkőzést, 36 éves korban bizony, már nem egyszerű feladat. A lényeg azonban az, hogy sikerült itthon tartanunk a két pontot. Dolgozunk tovább!

Képek
Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 24. 2020. március 11. 20:30 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrös HOYA-PE Veszprém 59-96
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 23. 2020. március 6. 19:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium HOYA-PE Veszprém TF-Budapest 83-77
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 22. 2020. február 29. 18:00 Budapest, Bálint Márton Gimnázium MTK HOYA-PE Veszprém 64-89
előző események betöltése

További cikkek

2020. augusztus 12. // Klára névnap