2020. december 5.
//
Vilma névnap

Huszonnégy érem a szumósok nyakában

2019. november 24. 18:31
A Centrum SE szumósai összesen négy bajnoki címmel, valamint hat ezüst- és tizenkét bronzéremmel térhettek haza az Érden rendezett rangos versenyről.

A szumó versenyzők Érden zárták a versenyévet, ahol utánpótlás olimpián, válogató versenyen, országos bajnokságon, a felnőttek pedig a királykategóriának számító openben mérték össze tudásukat.

A szumó utánpótlás olimpián bajnoki címet szerzett: Gáspár Bence Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Márkus Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Kórusz Róbert (Kossuth Lajos Általános Iskola – Veszprém) és Nagy Gergő Donát (Lovassy László Gimnázium – Veszprém). Második helyezettek: Katona Martin és Tóth Krisztián. Harmadik helyen végeztek: Troják Szeverin, Zima Bence, Nagy Dominik, Csendes Bálint, Elek Márk, Kék Milán, Takó Levente, Jámbor Levente, Ormos-Székely Benett, Andorkó Levente. Ötödik helyen zárta a versenyt Bognár Zsolt és Tóth Konrád, míg Simon Domokos és Szecsődi Máté hetedik helyezett lett.                                                     

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az U16 korosztály válogatóversenyén a tavaszi Európa-bajnokság indulási jogáért küzdöttek a versenyzők. Nagy Gergő Donát (65 kg) második, míg Andorkó Levente (75 kg) harmadik helyen végzett.

A veszprémi csapat legrutinosabb versenyzője, a húszéves Laczkó Benedek három korcsoport versenyében is érdekelt volt. Az U21-es, valamint az U23-as korosztályban az országos bajnoki címért zajlottak a küzdelmek. Benedek mindkét korosztályban második helyezést ért el, míg a felnőttek open küzdelmeiben a harmadik helyen zárt.

A csapat szép eredményeket ért el, külön gratulálok bajnokainknak, de úgy érzem, hogy négy-öt versenyzőnk nem tudta a maximumot kihozni magából, illetve ketten koncentrációs problémák miatt maradtak le az éremszerző helyről. Az újoncok igyekeztek helytállni, bízom benne, hogy versenyről versenyre tudják javítani pozíciójukat. Nagyon örülök tehát a szép eredményeknek, de az Eb-ig még nagyon sok dolgunk lesz

– értékelt Janku Ferenc, a csapat edzője.

vehir.hu

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.