2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Huszonnégy érem a szumósok nyakában

2019. november 24. 19:31
A Centrum SE szumósai összesen négy bajnoki címmel, valamint hat ezüst- és tizenkét bronzéremmel térhettek haza az Érden rendezett rangos versenyről.

A szumó versenyzők Érden zárták a versenyévet, ahol utánpótlás olimpián, válogató versenyen, országos bajnokságon, a felnőttek pedig a királykategóriának számító openben mérték össze tudásukat.

A szumó utánpótlás olimpián bajnoki címet szerzett: Gáspár Bence Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Márkus Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Kórusz Róbert (Kossuth Lajos Általános Iskola – Veszprém) és Nagy Gergő Donát (Lovassy László Gimnázium – Veszprém). Második helyezettek: Katona Martin és Tóth Krisztián. Harmadik helyen végeztek: Troják Szeverin, Zima Bence, Nagy Dominik, Csendes Bálint, Elek Márk, Kék Milán, Takó Levente, Jámbor Levente, Ormos-Székely Benett, Andorkó Levente. Ötödik helyen zárta a versenyt Bognár Zsolt és Tóth Konrád, míg Simon Domokos és Szecsődi Máté hetedik helyezett lett.                                                     

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az U16 korosztály válogatóversenyén a tavaszi Európa-bajnokság indulási jogáért küzdöttek a versenyzők. Nagy Gergő Donát (65 kg) második, míg Andorkó Levente (75 kg) harmadik helyen végzett.

A veszprémi csapat legrutinosabb versenyzője, a húszéves Laczkó Benedek három korcsoport versenyében is érdekelt volt. Az U21-es, valamint az U23-as korosztályban az országos bajnoki címért zajlottak a küzdelmek. Benedek mindkét korosztályban második helyezést ért el, míg a felnőttek open küzdelmeiben a harmadik helyen zárt.

A csapat szép eredményeket ért el, külön gratulálok bajnokainknak, de úgy érzem, hogy négy-öt versenyzőnk nem tudta a maximumot kihozni magából, illetve ketten koncentrációs problémák miatt maradtak le az éremszerző helyről. Az újoncok igyekeztek helytállni, bízom benne, hogy versenyről versenyre tudják javítani pozíciójukat. Nagyon örülök tehát a szép eredményeknek, de az Eb-ig még nagyon sok dolgunk lesz

– értékelt Janku Ferenc, a csapat edzője.

vehir.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.