2020. augusztus 6. // Berta névnap

Startup és business, avagy az ötletektől a megvalósításig

Kedd este a veszprémi Input Program szervezésében kezdő és profi vállalkozók ültek össze, hogy közösen ötletelve segítség egymás leendő, és már meglévő munkáikat.

A helyet biztosító Hangvilla kávézójának rendjét a cél érdekében hamar megbontották, hiszen ahhoz, hogy ötletelni tudjanak, elsőnek ismerkedniük kellett, így egészen a nulláról indulva hallgatták meg egymás történeteit és ismerték meg egymás munkáit.

Mátyás Mónika, az Input Program koordinátora elmondta, hogy az eseményt egy pécsi startup piknik ihlette, amelynek mintájára sikerült Veszprémbe is „összegyűjteni” a startupban érdekelteket, így közös beszélgetéseikkel segíthették egymást, feltehettek egymásnak akár jogi, vagy akár marketinges kérdéseket. A program külön figyelmet szentelt tehát arra, hogy senki ne egyedül gondolkodjon, hiszen a csapatmunka minden folyamatot felgyorsít.

Az eseményen felszólalók is voltak, akik egyfajta kerekasztalbeszélgetésbe sűrítve meséltek olyan tervekről, amelyek a várost is érinthetik. A főként egyetemi hallgatóknak szóló startup-fejlesztésről dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja beszélt.

Szó esett még coworking lehetőségekről, Pusztai Ádám tolmácsolásában, képbe jött az EKF is, méghozzá Mészáros Zoltán beszélt az ötletelő vállalkozóknak, továbbá Halmai Attila szólalt fel a startup-os tapasztalatokról. Az önkormányzat képviseletében Pálinkás Roland számolt be arról, miként tudják támogatni a város vállalkozóit.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint az oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
A Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatósága több mint ötven ajándékcsomagot osztott ki szerdán este a "Szeretem a focit"-rajzpályázat keretében rendezett, az Erdész utcai sportkomplexumban tartott eredményhirdetésen.
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Már több éve napirenden van Veszprém parkolási koncepciójának felülvizsgálata, ezzel együtt új parkolók kialakításának a tervei. Megkérdeztük az illetékeseket, hogy hol tart ez a folyamat és mikor változhat pozitív irányba a megyeszékhely parkolási helyzete.
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál - közölte a Veszprém megyei város önkormányzata az MTI-vel.
2020. augusztus 6. // Berta névnap