Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bécsi Nikolett a legeredményesebb női versenyző díját is elhozta Ausztriából

2019. november 27. 21:06
A Padányi TKD klub versenyzője az évadzáró megmérettetésén egyéni formagyakorlatban és egyéni erőtörés is aranyérmes lett, egyéni küzdelemben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

November első felében nyolc ország – Ausztria, Csehország, Horvátország, Németország, Magyarország, Moldova, Svájc és Szlovákia – részvételével Ausztriában rendezték meg az V. BlackBelct Cup elnevezésű tékvandó tornát.

A Padányi TKD klub versenyzője, Bécsi Nikolett minden tőle megszokott versenyszámban nevezett idei utolsó versenyén. Formagyakorlatban magabiztos teljesítményt nyújtva menetelt a döntőig, amit meg is nyert.

Bécsi Nikolett három számban is dobogóra állhatott - Fotó: Vajky LászlóBécsi Nikolett három számban is dobogóra állhatott - Fotó: Vajky László

Küzdelemben két csoportra bontva mérkőztek a résztvevők. A legalacsonyabb, 49 kg-os súllyal mérlegelő Bécsi az elődöntőig jutott, ahol a nála 15 kg-val nehezebb, 65 kg-ban idén világbajnoki címet ünneplő német riválisával találkozott. A veszprémi kiválóság végül szoros küzdelemben alul maradt, így az eredményhirdetésnél a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Vajky László tanítványa a nők abszolút kategóriás erőtörésében szintén a már tőle megszokott, professzionális szintet nyújtotta a nála jóval nagyobb és erősebb ellenfelek között, s aratott egyértelmű győzelmet. Az eredményhirdetés végén a legeredményesebb női versenyző díját is elnyerte.

Nikolett így újabb érmekkel gyarapította idei – mintegy negyven medálból álló – dobogós helyezését. Megérdemelt pihenője december közepéig tart, amikor is elkezdi jövő évi felkészülését. Február elején pedig már a horvátországi Európa-kupán adhat számot tudásából.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.