Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes lesz a december a Petőfi Színházban

2019. november 28. 8:18
Idén talán a szokásosnál is gazdagabb lesz a veszprémi Petőfi Színház decemberi kínálata, minden korosztály megtalálhatja a kedvérevaló eseményt.

Még a november végét súrolva az úgynevezett vendégjáték bérlettel találkozhatnak, amely három előadást tartalmaz: Dan Gordon Becéző szavak című darabját hozza el az Orlai Produkció, emellett pedig a Szemünk fénye, és az Egy német sors című drámát mutatják be, utóbbit Molnár Piroska, Kossuth-díjas színművész közreműködésével.

belvárosiszínház.hubelvárosiszínház.hu

December elsején a veszprémi közönség és a színház közösen díszítheti fel a színház előtti karácsonyfát, ahol a színművészek külön műsorral is kedveskednek majd a megjelenteknek. A kezdés fél ötkor van, amikor az első adventi gyertyát közösen meggyújtják. December kilencedikén öt órától ismét Petőfi Szalon lesz, ezúttal az értékesítők munkáját mutatják be, valamint kiderül, hogyan válhat valaki az évad nézőjévé. December tizenharmadikán bemutatják a Titanicot, amely több szempontból is nagyszabású előadás lesz, kiderül benne az egyetlen – egyébként veszprémi származású – magyar áldozat „sorsa” is.

Petőfi SzalonPetőfi Szalon

December tizennyolcadikán ismét városunkba látogat Szabó Kimmel Tamás, aki a Széttépve című drámát hozza el, amely a függőségek mindennemű formáját mutatja be. Ezúttal minden csütörtökön találkozhatunk a Kossuth utcán a színház művészeivel, ahol karácsonyi műsort adnak. A két ünnep között a Csillagszóró bérlet keretein belül tekinthetik meg a Kaktuszvirág című előadást, valamint a Turay Ida Színház hozza el A medve nem játék című előadását, emellett az Orlai Produkció mutatja be az Egy apró kérést. Az ünnepek alatt a családokra is külön gondolt a Petőfi Színház, hiszen december huszonnyolcadikán az Égigérő fű lesz látható a nagyszínpadon, harmincadikán pedig az Iszkiri Zenekar koncertjét tekinthetik meg.

Orlai ProdukcióOrlai Produkció

Akik az év utolsó napját is a színházban szeretnék tölteni, azoknak van egy jó hírünk: a szilveszteri pezsgődurranás névvel ellátott esemény egy különleges évzárást ígér, előtte pedig – többek között – Oszvald Marika lép színpadra. Az előadás és az azt követő szilveszteri mulatság egymástól függetlenül is látogatható. Egy kiállításnak is helyet ad a színház: az Éltes Mátyás Alapítvány fogyatékkal élők kiállítása december 3-tól lesz megtekinthető a Latinovits-teremben. A sűrű programok közé két jótékonysági eseményt is beillesztett még a színház: a Fenyveserdő Otthon lakóinak, illetve a város nyugdíjas otthonaiban élőknek kedveskednek egy-egy műsorral.

A teljes program itt olvasható. 

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.