2020. április 8. // Dénes névnap

Ötödik karácsonyát tölti a veszprémi menhelyen Gézu

A nehéz sorsú állatoknak is legyen szép a karácsonya!

„Kedves Jézuska! Ahogy ígértem, jó kutya voltam. Keveset rosszalkodtam… Igaz, szívesen galoppoztam továbbra is a pocsolyákban, sőt, néha még békákra is vadásztam. Nagyon-nagyon becsülöm, hogy nem kell már láncon élnem, s érzem, hogy a gondozóim mindent megtesznek értem. Azt is tudom, hogy sok dolgod lesz, s lehet, hogy idén sem jut időd találni nekem egy családot. Ezért csak annyit szeretnék kérni tőled, ha teheted, kérlek add át üdvözletem Balunak, odafenn a mennyben.”

Pihenjünk le egy pillanatra, vegyünk egy mély levegőt, s gondoljunk csak bele:

vajon milyen lehet árván, család nélkül maradni a hidegben, étlen-szomjan, láncra verve?

Nos, annyi biztos, hogy Gézunak a sors nem kevés megpróbáltatást szánt az életben, viszont az Állatvédő Egyesület Veszprém kitartó munkájának hála a 2011-es születésű kan labrador keverék mára már tudhatja, hogy milyen érzés ha gondját viselik, s ha tartozik valahová.

A rácsok mögött is élnek hősök: Gézu az élő példaA rácsok mögött is élnek hősök: Gézu az élő példa

Gézu pedig viszonzásképp mind idáig úgy hálálta meg a kapott törődést, s szeretetet ahogy csak tudta.

Leukémiás kis barátjának – aki mára már sajnos nem lehet közöttünk –, Balunak például szó nélkül a segítségére sietett, amikor vérre volt szüksége. 

A nehéz múlt azonban – ahogyan azzal mi, emberek is tisztában vagyunk – nem múlik nyomtalanul. Kisgyerekek, valamint idősek mellé ezért is nem lenne ajánlatos Gézu elhelyezése. Aki ha macskákkal és kan társakkal nem is találja igazán az összhangot, egy szuka kutyussal a szoktatás után boldogan elélne egy kertes kuckóban.

Fotók: Szigligeti András/Wanderer Photo Fotók: Szigligeti András/Wanderer Photo

S ha az ötödik karácsonyát is a veszprémi menhelyen tölti az egyesület legrégebbi lakosa, bizonyára akkor is igazán boldog lesz, hiszen

a lánc után sokszor még maga a menhely is megváltás.

De ugyanakkor élete során a „nagyfiú” már kőkeményen rászolgált arra, hogy a szeretet ünnepét otthon a kandalló előtt, valódi családban tölthesse. 

A menhely leendő telephelyén egyébként az egyesület munkatársai nemrégiben komoly fásításba kezdtek: egyik önkéntesüknek a közelmúltban sikerült is egy cukorsüvegfenyőt megmentenie a kiszáradástól egy bolt eldugott, poros polcáról. Ez a csemete lett az állatotthon hivatalos, első számú fája. 

S ki mást érhetett volna a megtiszteltetés, mint a menhely legrégebbi lakóját, hogy jelképesen elültesse azt. Az egyesület vezetői kérdésünkre réményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Gézu Fája megmarad, ugyanis terveik szerint az első karácsonyi ajándékokat a kutyusoknak már a kis csemete mellé helyeznék majd.


Állatvédő Egyesület Veszprém

Elnök: Böröczky Veronika
Telefonszám: 06 20 368 0744, 06 20 288 3728
E-mail cím: allatvedok.veszprem@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/AllatvedoEgyesuletVeszprem

Adószám: 19264952-1-19
Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.: 11100300 – 19264952 – 36000001

Az önök adó forintjaival, valamint a telephely önkénteseinek odaadó munkájával, együtt, közös erőkkel évente félezer állat kap lehetőséget egy újabb, szebb életre! Az egyesület állateledelt, védőoltást, orvosi ellátást, illetve ivartalanítást finanszírozhat az adóforintokból. 

Adománygyűjtő helyek:
Platti Díszállatkereskedés Veszprém, Kedvenc Állatorvosi Rendelő Veszprém

Simon Dani

További cikkek

Tom és Jerry már 80 éve a popkultúra oszlopos tagjai
Tom és Jerry már 80 éve a popkultúra oszlopos tagjai
Nyolc évtizeddel ezelőtt az MGM filmstúdió megirigyelte versenytársai sikereit, amelyeket a Miki Egérrel vagy a Cucu Malaccal értek el. A filmstúdió két fiatal munkatársa keze által megszületett – akkor még más néven – több generációk kedvenc macska-egér harcát bemutató rajzfilm, a Tom és Jerry.
És akkor fellobbant az együttérzés
És akkor fellobbant az együttérzés
A mostani idők megmutatják, mennyi emberben lakozik cselekvő együttérzés és tenni akarás.
Nem fogadnak látogatót a veszprémi menhelyek – a kutyák nem, de az emberek fertőzhetnek
Nem fogadnak látogatót a veszprémi menhelyek – a kutyák nem, de az emberek fertőzhetnek
A hazánkat is ostromló világjárvány, a koronavírus miatt városunk állatvédő egyesületei hivatalos közösségi oldalaikon közölték: szerdától határozatlan ideig csak örökbefogadási és támogatási szándékkal fogadnak látogatókat. Kutyasétáltatásra jelenleg nincs lehetőség, aki teheti továbbra is maradjon otthon!
Kijárási tilalom: mi lesz veletek, házasságtörők?
Kijárási tilalom: mi lesz veletek, házasságtörők?
Bizonyára ahogy nekem, úgy másoknak is akad a közeli ismerősök körében olyan férj, vagy éppen feleség, aki ha a semmit sem sejtő párja előtt jól is titkolja, szégyenszemre köztudott, hogy szeretőt tart. Adódik a kérdés: ha a koronavírus-járvány miatt hazánkban is életbe lép a kijárási tilalom, akkor mi lesz veletek, házasságtörők?
A hosszú élet titka: menjen múzeumba!
A hosszú élet titka: menjen múzeumba!
Kutatások szerint már évi egy-két galéria vagy színházlátogatás is segíthet, hogy hosszabb életet éljünk.
2020. április 8. // Dénes névnap