Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Hatodik egyéni világbajnoki címét szerezte a veszprémi klasszis

2019. december 9. 8:23
Továbbra is őrzi trónját a veszprémi Lepsényi Boglárka, aki a Szlovákiában rendezett lábtenisz-világbajnokságon egyéniben arany-, párosban bronz-, hármasban pedig ezüstérmet szerzett, így a torna legjobbjának járó címet is bezsebelte.

Tizenhárom ország – Kolumbia, Dánia, Csehország, Franciaország, Magyarország, India, Irak, Olaszország, Mali, Lengyelország, Szlovákia, Spanyolország és a házigazda Szlovákia – részvételével november közepén a felvidéki Nagymihály adott otthont a női, illetve junior (U21-es) férfi lábtenisz-világbajnokságnak. A rangos seregszemlére az egyéni szám ötszörös világbajnokaként, egyben címvédőjeként érkezett a veszprémi Lepsényi Boglárka.

Lepsényi Boglárka lett a torna legeredményesebb résztvevője - Fotó: Magyar Lábtenisz SzövetségLepsényi Boglárka lett a torna legeredményesebb résztvevője - Fotó: Magyar Lábtenisz Szövetség

A 42 éves klasszis az egyéni csoportküzdelmek során kolumbiai, dán, román és lengyel riválisát is szettveszteség nélkül (2:0) verte, így egyenes ágon jutott tovább az elődöntőbe. A legnagyobb erőbedobása éppen itt kényszerült, cseh ellenfelét ugyanis az első játszmában könnyedén legyőzte (11-1), a másodikban viszont szoros küzdelemben alulmaradt (9-11). Következhetett tehát a mindent eldöntő szett, amelyet ismét imponáló fölénnyel (11-3) hozott a magyar klasszis. A fináléban svájci vetélytársával találkozott, akinél két szettben jobbnak bizonyult (11-8, 11-8), így megvédte címét.

A sportág királynője tehát 2008., 2010., 2012., 2015. és 2017. után hatodszor is egyéni világbajnoki címet ünnepelhetett.

Párosban – oldalán az egyaránt kaposvári Kőrösi Evelinnel és Harsányi Georginával – 2:0-ra verték a spanyolokat és a kolumbiaiakat, majd ugyanilyen arányban alulmaradtak Románia legjobbaival szemben. A negyeddöntőben legyőzték a dánokat (2:0) az elődöntőben viszont fejet hajtottak a csehekkel szemben (0-2). A bronzcsatában aztán javítani tudtak, ahol 2:0-ra diadalmaskodtak a házigazda szlovákok ellen.

Pál Tamás szövetségi kapitány irányításával hármasban a románokat, a dánokat, a svájciakat, a lengyeleket is 2:0-ra verték. A szlovákok elleni elődöntőben már jobban megizzadtak, de ezúttal is győztesen hagyták el a játékteret (2:1). Az aranyéremért a csehekkel küzdöttek meg, akik ez alkalommal 2:0 arányban jobbnak bizonyultak.

Lepsényi Boglárka (a háttérben) szervál - Fotó: Futnet World FacebookLepsényi Boglárka (a háttérben) szervál - Fotó: Futnet World Facebook

Lepsényi Boglárka tehát egyéniben arany-, párosban bronz-, hármasban pedig ezüstérmet szerzett, így a viadal legeredményesebb résztvevőjének járó különdíjat is bezsebelte.

Örülök, hogy ismét sikerült megvédenem a címemet. Az eredményes szereplésemet a sérülésmentes felkészülésemnek, s edzőpartnerem, Rádli József kitartó segítségének is köszönhetem

– fogalmazott a hatszoros egyéni világbajnok, aki külön köszönetet mondott a Magyar Lábtenisz Szövetség támogatásáért is.

Az egyéni döntő küzdelme:

 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.