2020. február 24. // Mátyás névnap

Sikeres szezonzárás a Centrum SE birkózóinál

2019. december 17. 18:12
Versenydömpinggel zárult a birkózók 2019-es éve, három korosztály öt versenyen bizonyíthatta rátermettségét.

A gyermek korosztályú birkózók számára Érden rendezték meg a Batthyány Olimpiát, melynek népes mezőnyében szép eredményeket értek el a veszprémi a Centrum SE ifjoncai. Kórusz Róbert és Pálinkás Gábor első helyezést ért el, Takó Levente, Ormos-Székely Benett, Tóth Krisztián, Ihász Bence, Bielik Ádám, Katona Martin, Troják Szeverin és Nagy Dominik pedig harmadik lett.

Az I. korosztály diákolimpiai döntőjére Hajdúszoboszlóra utaztak a centrumos birkózók. A kulcscsonttörésből éppen csak felépült Jámbor Kristóf még közel sem volt versenyformában, de ennek ellenére is hetedik helyen tudott zárni, amely egy ilyen súlyos sérülés után nagyon szép eredmény.

A fiatalabbik diák korcsoport (II-es) diákolimpiai döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték. A 230 fős mezőnyben Szecsődi Máté bronzérmet szerzett, Gáspár Bence hetedik helyezett, míg Tóth Konrád a tizedig helyen zárt.

A Dorogon megrendezett diák csapatbajnokságon a Centrum SE alakulata a negyedik helyet szerezte meg, amely azért is nagy fegyvertény, mert az elmúlt évtizedekben Veszprém megyében egyetlen szakosztály sem tudott csapatot kiállítani.

A csapat tagjai Simon Domokos, Jámbor Levente, Bognár Zsolt, Gáspár Bence, Tóth Konrád, Kék Milán és Szecsődi Máté voltak.

A szezon utolsó megmérettetésén a Centrum SE Veszprém megyében működő fiókcsapatainak kezdő birkózói versengtek az érmekért. – Kezdőnek azok a fiatalok számítanak, akik az adott naptári évben először látogattak el ez edzéseinkre – magyarázta a szakosztály vezetője, Janku Ferenc.

Első helyezettek lettek: Sulyok Ágoston, Takó Levente, Kórusz Róbert, Tóth Krisztián, Fejes Barnabás, Nyári Vivien (Veszprém), Katona Martin (Öskü) Bökönyi Barbara (Ősi), Magasházi Norbert és Magasházi Róbert (Papkeszi).

Második helyet szereztek: Takács Ádám, Bóta Bálint, Takács Gergő, Szűcs Balázs, Bóta Bálint, Sulyok Csanád, Csiba Ádám (Veszprém) Szórádi Dominik, Nagy Gábor Zsolt, Esztergályos Kornél, Nagy Dominik, Pilka Márk, Szalay Adrián (Öskü) és egy korosztállyal feljebb: Bökönyi Barbara (Ősi)

Harmadik helyen végeztek: Csiba Ádám, Ormos-Székely Benett, Gere Ferenc (Veszprém), Balogh Martin, Tóth Levente, Troják Szeverin, Zima Bence, Hegedűs Gorán (Öskü), Domokos Antónia (Ősi) és Rupp Marcell (Papkeszi).

– Veszprémben, Öskün, Papkesziben és Ősiben idén ötven fő felett van az elsőéves sportolóink száma, amelyet januártól tovább kívánunk növelni. A sportág iránt érdeklődő fiatalokat várjuk Öskü, Ősi, Papkeszi települések általános iskoláiban tartott edzéseken, illetve Veszprémben a Kossuth Iskolában – zárta szavait az edző.

vehir.hu

További cikkek

Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
A veszprémi klasszis egy ezüst- és két bronzéremmel tért haza a Horvátországban rendezett kick-box Európa-kupáról.
Nemzetközi szumó válogató és kvalifikációs verseny
Nemzetközi szumó válogató és kvalifikációs verseny
Kilenc ország 250 versenyzője 352 kategóriában mérte össze tudását az érdi viadalon, melyet az utánpótlás korosztályok számára az Európa-bajnokság válogatóversenyeként, a felnőtteknek pedig a Világjátékok kvalifikációs versenyeként rendeztek meg.
Pénz hiányában mennyit ér a tehetség?
Pénz hiányában mennyit ér a tehetség?
A veszprémi Weapon Group SC harcosa, Főczény Károly decemberben megszerezte első felnőtt világbajnoki címét a Szigetszentmiklóson rendezett II. kempo-világkupán. Nagy szerencse, hogy a megmérettetést hazánkban tartották, ugyanis Faragó Attila nehézsúlyú tanítványa – támogatók hiányában – már többször kényszerült lemondani a nemzetközi szereplésről.
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A Veszprém megyei sport díjátadó gálán kiosztották az idei év Tüskés Endre-díjait, illetve legjobb sportolóinkat is díjazták a megyeháza Szent István termében péntek délután.
2020. február 24. // Mátyás névnap