2020. szeptember 24.
//
Gellért névnap

Sikeres szezonzárás a Centrum SE birkózóinál

2019. december 17. 19:12
Versenydömpinggel zárult a birkózók 2019-es éve, három korosztály öt versenyen bizonyíthatta rátermettségét.

A gyermek korosztályú birkózók számára Érden rendezték meg a Batthyány Olimpiát, melynek népes mezőnyében szép eredményeket értek el a veszprémi a Centrum SE ifjoncai. Kórusz Róbert és Pálinkás Gábor első helyezést ért el, Takó Levente, Ormos-Székely Benett, Tóth Krisztián, Ihász Bence, Bielik Ádám, Katona Martin, Troják Szeverin és Nagy Dominik pedig harmadik lett.

Az I. korosztály diákolimpiai döntőjére Hajdúszoboszlóra utaztak a centrumos birkózók. A kulcscsonttörésből éppen csak felépült Jámbor Kristóf még közel sem volt versenyformában, de ennek ellenére is hetedik helyen tudott zárni, amely egy ilyen súlyos sérülés után nagyon szép eredmény.

A fiatalabbik diák korcsoport (II-es) diákolimpiai döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték. A 230 fős mezőnyben Szecsődi Máté bronzérmet szerzett, Gáspár Bence hetedik helyezett, míg Tóth Konrád a tizedig helyen zárt.

A Dorogon megrendezett diák csapatbajnokságon a Centrum SE alakulata a negyedik helyet szerezte meg, amely azért is nagy fegyvertény, mert az elmúlt évtizedekben Veszprém megyében egyetlen szakosztály sem tudott csapatot kiállítani.

A csapat tagjai Simon Domokos, Jámbor Levente, Bognár Zsolt, Gáspár Bence, Tóth Konrád, Kék Milán és Szecsődi Máté voltak.

A szezon utolsó megmérettetésén a Centrum SE Veszprém megyében működő fiókcsapatainak kezdő birkózói versengtek az érmekért. – Kezdőnek azok a fiatalok számítanak, akik az adott naptári évben először látogattak el ez edzéseinkre – magyarázta a szakosztály vezetője, Janku Ferenc.

Első helyezettek lettek: Sulyok Ágoston, Takó Levente, Kórusz Róbert, Tóth Krisztián, Fejes Barnabás, Nyári Vivien (Veszprém), Katona Martin (Öskü) Bökönyi Barbara (Ősi), Magasházi Norbert és Magasházi Róbert (Papkeszi).

Második helyet szereztek: Takács Ádám, Bóta Bálint, Takács Gergő, Szűcs Balázs, Bóta Bálint, Sulyok Csanád, Csiba Ádám (Veszprém) Szórádi Dominik, Nagy Gábor Zsolt, Esztergályos Kornél, Nagy Dominik, Pilka Márk, Szalay Adrián (Öskü) és egy korosztállyal feljebb: Bökönyi Barbara (Ősi)

Harmadik helyen végeztek: Csiba Ádám, Ormos-Székely Benett, Gere Ferenc (Veszprém), Balogh Martin, Tóth Levente, Troják Szeverin, Zima Bence, Hegedűs Gorán (Öskü), Domokos Antónia (Ősi) és Rupp Marcell (Papkeszi).

– Veszprémben, Öskün, Papkesziben és Ősiben idén ötven fő felett van az elsőéves sportolóink száma, amelyet januártól tovább kívánunk növelni. A sportág iránt érdeklődő fiatalokat várjuk Öskü, Ősi, Papkeszi települések általános iskoláiban tartott edzéseken, illetve Veszprémben a Kossuth Iskolában – zárta szavait az edző.

vehir.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.