Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Nem engedem alacsonyra a mércét – Nagy László

2020. január 7. 8:59 // Forrás: SzPress Sporthírszolgálat
A csapatkapitányból csapatmenedzserré lett Nagy László optimistán tekint a megfiatalított magyar válogatott Eb-szereplése elé.

Huszonkét éves profimúlttal, és a 209 centiméteres magasságával egyező számú válogatottságával a háta mögött újra a kispadra ül Nagy László, aki tavaly még játékosként szerepelt a vb-10. helyezett magyar kézilabda-válogatottban, most viszont csapatmenedzserként készül az osztrák, norvég és svéd rendezésű 24 csapatos Eb közelgő rajtjára.

Kapcsolódó cikk
Bodó és Lékai nélkül az Eb-n
Gulyás István szövetségi kapitány szűkítette a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét. Biztossá vált, hogy sérülése miatt sem Bodó Richárd, sem Lékai Máté nem tarthat a csapattal az Európa-bajnokságra.

Kőbe vésett győzni akarás

 

Sok minden megváltozott az életemben miután nehéz szívvel visszavonultam, de a győzelem vágya megmaradt bennem, mint ha az kőbe lenne vésve. Tavaly ilyenkor játékosként a pályán szolgáltam a magyar válogatottat, idén is ugyanezt fogom tenni minden tudásomat és tapasztalatomat latba vetve, de már az új szerepkörömet betöltve. Készen állok a premierre, a nagy megmérettetésre, és úgy gondolom, hogy ugyanezt lehet elmondani a válogatott minden bevethető játékosokáról. Azt kértük tőlük, hogy minden mérkőzésen őrizzék meg a tartásukat és a sikerbe vetett hitüket, máskülönben közös terveink megvalósításáról le kell mondaniuk. Ha hozni tudják azt a formát és olyan fegyelmezettek lesznek, mint a Csehország elleni Eb-főpróbán, akkor élhet bennük a győzelem reménye. Ha viszont csak pislákol a láng, akkor az oroszokkal és az izlandiakkal is meggyűlhet a bajunk, nem is beszélve az olimpia- és világbajnoki címvédő dánokról

– jelentette ki az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában a kétszeres BL-győztes kézilabdázó, aki szerint az Európa-bajnokságok rendre nehezebb feladat elé állítják az európai válogatottakat, mint a világbajnokságokon.

Fotó: Kovács Anikó/MKSZFotó: Kovács Anikó/MKSZ

A 38 éves sportvezető, a szövetség sportszakmai alelnöke meggyőződéssel állítja, hogy Gulyás István szövetségi kapitánnyal, a „régi játszótárs” spanyol Chéma Rodriguezzel hármasban olyan 18-as keretet alakítottak ki, amelynél jobbat és ütőképesebbet most aligha lehetett volna csatába küldeni.

Üzenet a kritikusoknak

 

Aki kritikus szemmel tekint az Eb-re készülő válogatottra, annak azt üzenném, hogy nevezzen meg legalább egy olyan játékost, akinek most a keretben kellene lennie

– folytatta Nagy László.

Nyilván jobbak is lehetnénk, ha nem kellett volna lemondanunk Bodóról, Juhászról és Lékairól, de ilyenkor nem tanácsos a távolmaradók hiányával foglalkozni. Helyesebb és többet ér lelket önteni azokba, akik az első vagy a második világversenyükre készülnek. Egészen biztos, hogy a 25 éves átlagéletkorunkkal az Eb egész mezőnyének egyik legfiatalabb válogatottját vonultatjuk fel, amely a gerincét képezheti a jövő egyre ütőképesebb és összecsiszolódó csapatának. Két lábbal a földön állok, tudom, hogy magas akadályokat kell vennünk, de egyetlen mérkőzést sem tekintünk előre lefutottnak. Nem engedem alacsonyra a mércét, amikor azt mondom, hogy még három elveszített csoportmérkőzés sem fog a végsőkig elkeseríteni, ha dicséretes játékkal, hosszú hullámvölgyek nélkül kapunk ki, a fiúk oroszlánszívvel küzdöttek, többet már nem adhattak bele. Azt is elárulom, hogy nekem távolról sem egy ilyen sorozat a vízióm, ugyanis sokkal jobb forgatókönyv szerint is alakulhat a megfiatalított magyar válogatott Eb-szereplése

– hangsúlyozta az újonc csapatmenedzser.

Forrás: SzPress Sporthírszolgálat

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.