2020. január 24. // Timót névnap

Jubileumához érkezik a Balaton-kupa

Harmincadik alkalommal rendezik meg a bakonyi megyeszékhelyen – a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében – január 15. és 18. között a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornát.

Az elkövetkezendő napokban Európa legrangosabb utánpótlás-nevelő egyesületei látogatnak el városunkba. Január 15. és 18. között – a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében – ugyanis már harmincadik alkalommal rendezik meg a már hagyományos nemzetközi fiú kézilabdatornát, a Balaton-kupát.

A tornán két korosztályban (2002-2003, 2004-2005), illetve két helyszínen (DEVM Sportcsarnok, Veszprém Aréna) zajlanak majd a küzdelmek. A serdülők, valamint az ifisták egyaránt két-két négyes csoportban küzdenek meg egymással a továbbjutásért.

Palasics Kristóf tavaly még szerepelhetett a tornán (archív fotó)Palasics Kristóf tavaly még szerepelhetett a tornán (archív fotó)

A szervezők külön figyelmet szenteltek annak, hogy a tizenhat csapatos jubileumi rendezvényre nívós, komoly múlttal rendelkező együtteseket hívjanak meg.

Mások mellett így a spanyol Barcelona, a német Füchse Berlin, a portugál Sporting, a horvát Zagreb, valamint a hazánk korosztályos válogatottjával is farkasszemet nézhetnek majd a veszprémi fiatalok.

A Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója, Gulyás Péter az akadémia hivatalos YouTube-csatornáján keresztül motiválta a bakonyi drukkereket. Kiemelve, hogy akik tehetik, látogassanak ki az eseményre, s buzdítsák fiataljaikat. 

Kapcsolódó cikk
Építő(k) siker a Balaton-kupán
A Telekom Veszprém korosztályos csapatai egy arany- és egy ezüstéremmel zárták az egyik legrangosabb nemzetközi fiú kézilabdatornát, a hazai rendezésű Balaton-kupát. Az együttesekkel foglalkozó szakemberek a nívós mezőnyben elért sikerek mellett fontosnak tartották kiemelni: az elsődleges cél az volt, hogy felmérhessék, hol is tartanak a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

A tavalyi esztendőben a Veszprémi Kézilabda Akadémia mindkét nevezett korosztályának sikerült dobogóra állnia a tornán. Sőt, a serdülők annak is a legmagasabb fokára léphettek fel. Reméljük, hogy a XXX. Balaton-kupán is hasonló szép sikereket érnek el a Telekom fiatal reménységei.

vehir.hu

További cikkek

A nyártól Csurgón kézilabdázik Tatai Péter
A nyártól Csurgón kézilabdázik Tatai Péter
A 87-szeres magyar válogatott Tatai Péter nyártól a Csurgó kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.
Lékai Máté: sokáig nyomja majd a lelkemet, hogy nem lehettem ott az Eb-n
Lékai Máté: sokáig nyomja majd a lelkemet, hogy nem lehettem ott az Eb-n
A kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt Gulyás István keretéből kimaradt Lékai Máténak épp úgy fáj, hogy a magyar válogatott csak kilencedik lett, mint azoknak a játékostársainak, akik, ha elkerülik a Portugália elleni fiaskót, elődöntősök is lehettek volna, ennek köszönhetően pedig az olimpiai selejtező torna résztvevői.
Bánhidi a középdöntő álomcsapatában!
Bánhidi a középdöntő álomcsapatában!
A magyar férfi kézilabda-válogatott beállósa, Bánhidi Bence bekerült az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének álomcsapatába – számolt be csütörtökön késő este az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a torna hivatalos közösségi oldalán.
Bánhidi volt a legeredményesebb, Bóka a leghatékonyabb
Bánhidi volt a legeredményesebb, Bóka a leghatékonyabb
A beálló Bánhidi Bence volt a magyar férfi kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, a leghatékonyabb pedig a balszélső Bóka Bendegúz.
Győztek a svédek, elúszott az olimpiai kvalifikáció
Győztek a svédek, elúszott az olimpiai kvalifikáció
A svéd válogatott simán nyert Izland csapata ellen szerdán az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
2020. január 24. // Timót névnap