2023. március 30.
//
Zalán névnap

Jubileumához érkezik a Balaton-kupa

Harmincadik alkalommal rendezik meg a bakonyi megyeszékhelyen – a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében – január 15. és 18. között a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornát.

Az elkövetkezendő napokban Európa legrangosabb utánpótlás-nevelő egyesületei látogatnak el városunkba. Január 15. és 18. között – a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében – ugyanis már harmincadik alkalommal rendezik meg a már hagyományos nemzetközi fiú kézilabdatornát, a Balaton-kupát.

A tornán két korosztályban (2002-2003, 2004-2005), illetve két helyszínen (DEVM Sportcsarnok, Veszprém Aréna) zajlanak majd a küzdelmek. A serdülők, valamint az ifisták egyaránt két-két négyes csoportban küzdenek meg egymással a továbbjutásért.

Palasics Kristóf tavaly még szerepelhetett a tornán (archív fotó)Palasics Kristóf tavaly még szerepelhetett a tornán (archív fotó)

A szervezők külön figyelmet szenteltek annak, hogy a tizenhat csapatos jubileumi rendezvényre nívós, komoly múlttal rendelkező együtteseket hívjanak meg.

Mások mellett így a spanyol Barcelona, a német Füchse Berlin, a portugál Sporting, a horvát Zagreb, valamint a hazánk korosztályos válogatottjával is farkasszemet nézhetnek majd a veszprémi fiatalok.

A Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója, Gulyás Péter az akadémia hivatalos YouTube-csatornáján keresztül motiválta a bakonyi drukkereket. Kiemelve, hogy akik tehetik, látogassanak ki az eseményre, s buzdítsák fiataljaikat. 

Kapcsolódó cikk
Építő(k) siker a Balaton-kupán
A Telekom Veszprém korosztályos csapatai egy arany- és egy ezüstéremmel zárták az egyik legrangosabb nemzetközi fiú kézilabdatornát, a hazai rendezésű Balaton-kupát. Az együttesekkel foglalkozó szakemberek a nívós mezőnyben elért sikerek mellett fontosnak tartották kiemelni: az elsődleges cél az volt, hogy felmérhessék, hol is tartanak a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

A tavalyi esztendőben a Veszprémi Kézilabda Akadémia mindkét nevezett korosztályának sikerült dobogóra állnia a tornán. Sőt, a serdülők annak is a legmagasabb fokára léphettek fel. Reméljük, hogy a XXX. Balaton-kupán is hasonló szép sikereket érnek el a Telekom fiatal reménységei.

vehir.hu