2020. január 24. // Timót névnap

Szita Zoltán: ilyen edzőkkel könnyű dolgozni

A balátlövő Szita Zoltán szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott edzői stábjának is jár a gratuláció, mivel hétfő este 24-24-es döntetlent ért el a csapat az olimpiai és világbajnok Dániával szemben az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.

"Kinézünk a kispadra, és csak azt látjuk, hogy mindenki bízik bennünk, ez nagyon sokat hozzá tud tenni. Az edzőknek és a kispadnak is óriási gratuláció jár, hiszen így vagyunk egy csapat" - nyilatkozta a lefújás után a lengyel Wisla Plock játékosa.   

Kapcsolódó cikk
Bravúros döntetlen az olimpiai és világbajnok dánok ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott hétfőn az olimpiai és világbajnok dán csapattal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.

Hozzátette, védekezésben van egy világklasszis edzőjük, Nagy László, aki már sokat letett az asztalra, támadásban pedig van egy olyan irányítójuk, a spanyol Chema Rodríguez, aki mindent tud a kézilabdáról.

"Ilyen edzőkkel könnyű dolgozni. Ha azt csináljuk, amit kérnek, és bízunk egymásban, akkor a jövőben sem lehet problémánk" - szögezte le Szita, aki nyolc lövésből öt gólt szerzett.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A 21 éves átlövő közölte, egyáltalán nem izgult, Chema Rodríguez is azt mondta a fiatal játékosoknak, hogy amit el kell lőni, azt lőjék el.   

"Ha nem megy be, akkor nem megy be, de inkább azért cseréljenek le, mert bátrak vagyunk, de nem megy, minthogy félünk és nem próbálkozunk. Ha hibáztunk, akkor hátul Mikler Roland vagy mi ki tudtuk javítani, ez adta a magabiztosságot" - magyarázta.

Szita arról is beszélt, a saját támadásaikra profi módon összevágott videóanyagok segítségével készültek, védekezésben pedig Mikkel Hansen és Rasmus Lauge Schmidt semlegesítése volt a legfontosabb számukra.

"Az öt-egy direkt rájuk volt építve, hogy a gyengébb kettő-kettőket hagyjuk. A Ligetvári, Sipos, Bánhidi triót átlőni, pláne úgy, hogy Mikler áll a kapuban, az mindenkinek nehéz" - vélekedett.

Hozzáfűzte, a dánok az elején nem estek nekik, és bár azt várta, hogy ellenfelük egyszer majd "berobban", ez nem történt meg.   

"Nem tudom, hogy lenéztek-e minket. Óriási nyomás volt rajtuk, hiszen szinte hazai pályán játszottak, és kikaptak az előző meccsükön, tehát ellenünk sok minden eldőlhetett volna számukra. Lehet, hogy ezt nem úgy kezelték, ahogy kellett volna" - mondta.

Kapcsolódó cikk
Gulyás István: a fiatalok ismét bizonyítottak
Gulyás István szövetségi kapitány szerint néhány fiatal játékos újra bizonyította, hogy helye van a magyar férfi kézilabda-válogatottban, mivel hétfő este 24-24-es döntetlent értek el az olimpiai és világbajnok Dániával szemben az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Malmőben.

A balátlövő szerint a meccs kulcsmomentuma az volt, amikor Mikler Roland tíz másodperccel a vége előtt megfogta Mikkel Hansen lövését.   

"Ki tudtuk használni, hogy Rasmus Lauge Schmidt maradt hármasban, aki nem a világ legjobb hármas védője, másrészt nem Henrik Möllgaard vagy Magnus Saugstrup állt ott" - idézte fel a hajrá pillanatait Szita.

A három ponttal álló magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó csoportmérkőzését. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

vehir.hu

További cikkek

A nyártól Csurgón kézilabdázik Tatai Péter
A nyártól Csurgón kézilabdázik Tatai Péter
A 87-szeres magyar válogatott Tatai Péter nyártól a Csurgó kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.
Lékai Máté: sokáig nyomja majd a lelkemet, hogy nem lehettem ott az Eb-n
Lékai Máté: sokáig nyomja majd a lelkemet, hogy nem lehettem ott az Eb-n
A kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt Gulyás István keretéből kimaradt Lékai Máténak épp úgy fáj, hogy a magyar válogatott csak kilencedik lett, mint azoknak a játékostársainak, akik, ha elkerülik a Portugália elleni fiaskót, elődöntősök is lehettek volna, ennek köszönhetően pedig az olimpiai selejtező torna résztvevői.
Bánhidi a középdöntő álomcsapatában!
Bánhidi a középdöntő álomcsapatában!
A magyar férfi kézilabda-válogatott beállósa, Bánhidi Bence bekerült az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének álomcsapatába – számolt be csütörtökön késő este az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a torna hivatalos közösségi oldalán.
Bánhidi volt a legeredményesebb, Bóka a leghatékonyabb
Bánhidi volt a legeredményesebb, Bóka a leghatékonyabb
A beálló Bánhidi Bence volt a magyar férfi kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, a leghatékonyabb pedig a balszélső Bóka Bendegúz.
Győztek a svédek, elúszott az olimpiai kvalifikáció
Győztek a svédek, elúszott az olimpiai kvalifikáció
A svéd válogatott simán nyert Izland csapata ellen szerdán az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
2020. január 24. // Timót névnap