Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miben tér el a részleges és a teljes fogszabályozó kezelés?

2020. január 15. 9:55

A természetes és szép mosoly mindenkinek a vágya, azonban sajnos igencsak kevesen vannak azok, akiknek nincs szüksége életük során valamilyen fogászati beavatkozásra. Az esztétikus és szép mosoly nem csak a magánéletünkben, de az üzleti életben is előnyünkre válhat. Az sem elhanyagolható persze, hogy rendszeres ellenőrzés mellett megkímélhetjük magunkat a nagyobb fájdalmaktól is. Napjaink technikai fejlődéseinek egyik előnye, hogy már a kezelések kezdetén láthatjuk, hogyan is változik majd meg az arcunk esztétikája az adott kezelés után.

Rövid összefoglaló a fogászati kezelésekről

Már kisgyermekkortól érdemes felkeresni egy fogszabályozó szakorvost, annak ellenére, hogy sokszor folyamatos, négy- hathavonta történő kontroll mellett a teljes maradó fogazat megjelenéséig nem történik semmilyen kezelés. Közvetlen a maradó fogazat megjelenése utána fix fogszabályozó készülékkel, sok éves kezelés helyett általában 14-18 hónap alatt megoldjuk a problémákat.

Felnőttek esetében érdemes évente eljárni egy rutin ellenőrzésre, így ha bármi gond adódna, a szakorvos időben tud közbelépni. Ahhoz, hogy elérhesse a tökéletes mosolyt, gyakran szükség van fogszabalyozó készülék felhelyezésére is. Ez persze nem feltétlenül jár együtt a foghúzással. A rémálmokba illő fogorvosi kezelések ideje már rég lejárt, hiszen hála a modern technikának, a kezelések manapság már egészen fájdalommentesen képesek rendbe tenni a fogazati eltéréseket.

Fogszabályozó készülékek esetében beszélhetünk teljes és részleges kezelésről is, mindkettő esetében a kezelési idő körülbelül 16 hónap és két év közé esik, attól függően, hogy mekkora és milyen beavatkozásra van szükség. A fogszabályozó levétele után félévente kontrollra kell járni, így lehet maradandó az eredmény. 

Mit kell tudni a teljes kezelésekről?

Teljes kezelésnek nevezzük azt a folyamatot, amikor a teljes fogíven, legyen szó az alsó vagy a felső ívről, fogszabályozó készülék van. Ilyen lehet például az a folyamat is, amikor nem csupán a fogak, hanem az állkapocs is mozgatásra kerül. Azt is teljes kezelésnek hívjuk, amikor csupán egy adott eltérés miatt kerül fel a fogszabályozó készülék az adott fogakra. Ilyen például a D-Gainer készülék, amely leginkább helynyerésre szolgál.

A részleges kezelések

A részleges kezelések esetében azonban csupán a hat frontfog kerül mozgatásra. Ezeket esztétikai kezeléseknek is nevezhetjük. Gyakran előfordul, hogy csupán az első néhány fogra terjed ki a kezelés, ilyenkor legtöbbször elegendő csupán ezen fogakat mozgatni. A részleges kezelés akkor is elegendő lehet, amikor egy implantátumnak kell helyet teremteni.

Amennyiben Önnek is szüksége van fogszabályozási kezelésre, válassza a Csiki Fogszabályozás csapatát!

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.