Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétgólos magyar vereség Norvégiától

2020. január 17. 19:52 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-29-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes Norvégiától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában pénteken, Malmőben.

A skandináv együttes továbbra is százszázalékos a tornán, a magyaroknak ez volt az első vereségük.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, II. csoport:
Norvégia-Magyarország 36-29 (20-12)
Malmö, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
Magyarország: Mikler - Hornyák 2, Máthé 3, Bánhidi 3, Sipos, Ligetvári 5, Győri, cserék: Bóka 1, Szita 1, Fekete 1, Balogh Zs. 3, Székely, Rosta 3, Nagy B. 5, Ubornyák 2, Tóth Á., szövetségi kapitány: Gulyás István
lövések/gólok: 54/36, illetve 48/29
gólok hétméteresből: 5/3, illetve 0/0
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A várakozásoknak megfelelően remekül kezdett a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes norvég válogatott, ezért a magyar szakmai stábnak a nyolcadik percben 6-1-es hátránynál időt kellett kérnie. Az ellenfél rendkívül gyorsan és pontosan kézilabdázott, a magyarok támadásban és védekezésben sem tudták felvenni a versenyt.   

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A norvégok betörésekből és távoli átlövésekből egyformán hatékonyak voltak, és mivel ehhez kemény védekezés és jó kapusteljesítmény társult, a 18. percben már tíz gól volt az előnyük. A cserék hoztak némi lendületet és felszabadultságot a magyarok játékába, akik ennek ellenére nyolcgólos hátrányban voltak a szünetben.

A második felvonás elején a magyar együttes azonnali piros lap miatt elveszítette egyik kulcsemberét, Bánhidi Bencét, ennek ellenére remek hozzáállással, bátor játékkal és Székely Márton bravúros védéseivel felzárkózott négy gólra.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A folytatásban megint nem sikerült megfékezni a rendkívül gyors és ügyes norvégokat - akik egy 7-2-es sorozatot produkáltak -, támadásban pedig sok volt az előkészítetlen, pontatlan magyar lövés. Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, és a skandinávok végül hét találattal győztek.

A norvégok legeredményesebb játékosa Sander Sagosen volt hét góllal.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar siker és két döntetlen mellett ez volt a 11. norvég győzelem.   

A magyarok két győzelem és egy döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.   

Kapcsolódó cikk
Gulyás István: a félénk hozzáállással volt bajunk
Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, a magyar férfi kézilabda-válogatott félénk hozzáállása volt a legnagyobb baj a Norvégiával szemben 36-29-re elveszített mérkőzésen az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

További eredmények a csoportból:
Szlovénia-Izland 30-27 (15-14)
Portugália-Svédország 35-25 (15-12)

Az állás: 1. Norvégia 4 pont (70-57), 2. Szlovénia 4 (51-46), 3. Portugália 2 (63-59), 4. Magyarország 2 (53-54), 5. Izland 0 (45-54), 6. Svédország 0 (44-56)

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.