Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulyás István: várható volt, hogy jobb erőben leszünk

2020. január 19. 19:34 // Forrás: MTI
Gulyás István szövetségi kapitány szerint várható volt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai jobb erőben lesznek a szlovénoknál a vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzés második félidejében, ennek is volt köszönhető az egygólos győzelem a középdöntő második fordulójában.

A szakvezető a 29-28-ra megnyert malmői meccs után elmondta, az volt a tervük, hogy tartsák magukat, ahogyan a norvégok ellen a második félidőben. Várható volt, hogy az elején nagy lesz a nyomás az ellenfél részéről, de a magyarok tudták, ha ekkor nem hagyják elhúzni a szlovénokat, akkor végig "meccsben lesznek" velük.

Kapcsolódó cikk
Fantasztikus magyar siker Szlovénia ellen!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben.

Az is várható volt, hogy a második félidőben elfáradnak, illetve a mi fiataljaink jobb erőben lesznek, és dominálni fognak, ez nagy előny volt. Mikler Roland teljesítménye is javult a második felvonásban, ez nagyban befolyásolta a mérkőzést

- mondta Gulyás István.   

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Hozzátette, számára szembetűnő, hogy a Bajnokok Ligája élcsapataiban szereplő játékosok elfáradnak a hajrára. A magyar válogatott taktikáját részben arra építették, hogy a jobbátlövő Jure Dolenec nem játszik olyan sokat a Barcelonában, ezért a hajrában nem tud majd olyan szinten teljesíteni, ahogy korábban. Dolenec végül 13 lövésből nyolc gólt szerzett.

A szünetben az hangzott el, hogy nincs semmi baj, jól játszunk. Néhány meg nem értés volt védekezésben és támadásban, egy-egy elejtett labda. Győri Mátyás például már azon gondolkodott, hogy mit fog csinálni, mi lesz a következő lépése, ezért nem figyelt oda

- magyarázta a szövetségi kapitány.   

Hozzáfűzte, a 16-13-as hátrány ellenére a szünetben nem volt okuk változtatni, ki kellett tartaniuk az elképzeléseik, a taktikájuk mellett.   

Fontos volt, hogy ne legyen lelki törés. Tudtuk, ha szisztematikusan megyünk rájuk a folytatásban is, akkor valószínűleg hengerelni fogunk.   

Mint a meccs után kiderült, a magyarok szakmai stábját egyáltalán nem lepte meg, hogy az Európa-bajnoki mezőny egyik legjobb irányítója, a MOL-Pick Szegedben szereplő Dean Bombac csupán az utolsó negyedórában lépett pályára. Gulyás közölte, ismerik Ljubomir Vranjes karakterét, hiszen a szlovénok jelenlegi szövetségi kapitánya korábban a Telekom Veszprémet és a magyar válogatottat is irányította.

Szerintem mindenki tudta, hogy mi fog történni. Ő olyan típus, aki mindig valami újat akar húzni, illetve mi is elvetettük a magokat, sokat nyilatkoztunk Bombacról.   

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A szakvezető leszögezte, Bánhidi Bence ismét megmutatta, hogy komoly világsztár, ez a siker egyik fontos faktora volt. A szegedi beálló tíz lövésből kilenc gólt dobott.   

A legfőbb szempontunk az volt, hogy próbáljuk szétszedni őket. Remek beállóink vannak, ez kihasználható. Bánhidit védték, mint a nemzet aranyát, ám mellette az átlövő Nagy Bence nagyon élt, és kihasználta az adódó helyzeteket.

A magyar együttes az Oroszország és az Izland elleni győzelem, illetve a Dánia elleni döntetlen után a maximális két ponttal jutott a csoportkörből a középdöntőbe, ahol pénteken kikapott Norvégiától, ám Szlovénia legyőzésével megőrizte esélyét az elődöntőbe jutásra, ami nagy valószínűséggel olimpiai selejtezős részvételt érne. A folytatásban kedden - a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes - Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak a magyarok. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Nagyon messzire nem nézünk. Olyan helyzetben vagyunk, hogy várhatjuk, mi történik a többi mérkőzésen. Elsősorban a saját dolgunkkal foglalkozunk, lépésről lépésre haladunk, akkor nem érhet minket meglepetés.

Kapcsolódó cikk
Bánhidi: a második félidők specialistái lettünk
A beálló Bánhidi Bence szerint a második félidők specialistája lett a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.
vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.