2020. február 25. // Géza névnap

Bartók Donát Spanyolországban folytatja pályafutását

A Bidasoa kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát.

A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett csapat vezetése arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutottak a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, és hétfőn az orvosi vizsgálatot követően állhat munkába.   

A jobbátlövő tagja volt az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon kilencedik helyen végzett magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy távozik a német első osztályú TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.   

A 23 éves Bartók korábban a Tatabánya és a Vác csapatát erősítette, a válogatottban a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tette le a névjegyét.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A játékos az MTI-nek elmondta, Lemgo után Irunban is magas hőfokú bajnoki mérkőzések várnak rá, és nagyon örül, hogy új csapatával a nemzetközi kupában is szerepelhet. A spanyol együttes a Bajnokok Ligája alsó ágán bejutott a rájátszásba, ahol Szita Zoltán csapatával, a lengyel Wisla Plockkal találkozik.   

A stílusok közötti különbség miatt bizonyára védekezésben és támadásban is lesz mit tanulnia, de örömmel teszi, mivel Németországhoz képest sokkal inkább rendszerbe van foglalva a játék a spanyoloknál.   

Hosszú távon is érdemes ebbe berendezkedni, és megtanulni a - tanított és tudatos kézilabdát jelentő - spanyol szisztéma alapjait. Ezért is választottam a Bidasoa Irúnt

- közölte Bartók Donát.

Mint kifejtette, nem éri meg rövid távra berendezkedni valahol, mert akkor esetleg kifacsarják a játékost, ez pedig nem az az út, amit járnia kell.   

A szerződésem időtartama mindkét fél részéről bizalmat és szilárd elkötelezettséget mutat. Lehet, hogy az eleje nehéz lesz, de hogy megéri-e, az szerintem nem lehet kérdés. Idő kell, hogy én is meg tudjam tanulni, amiért odamegyek, és ők is megkapják, amiért odavisznek

- fogalmazott.

A klub honlapján Jacobo Cuétara vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett, amiért sikerült a magyar jobbátlövővel megerősíteniük a keretet.   

Évek óta figyelemmel kísérjük a pályafutását, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy szerződtessük. Fiatal, tehetséges, értékes játékosról van szó

- nyilatkozta a szakvezető.   

Hozzátette, Bartók gyermekkorában Spanyolországban élt - mert az édesapja, Bartók Csaba az Ademar Leónban kézilabdázott -, ez megkönnyítheti a beilleszkedését.

vehir.hu

További cikkek

Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Amennyiben a magyar válogatott továbbjut a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjéből, akkor rögtön másnap, azaz március 27-én kezdődik a jegyértékesítés a Puskás Arénában március 31-én sorra kerülő második mérkőzésre, amely már az Eb-részvételről döntene.
Nagy pofonba szaladt a VPSE
Nagy pofonba szaladt a VPSE
Már az első játékrész után is tizenegy találatos előnyt tudhatott magáénak a Siófok U22, amely végül tizenkét góllal kiütötte vasárnap délután a házigazda Veszprém Pannon SE együttesét a női kézilabda harmadosztály 14. fordulójában.
Újabb német válogatottat igazolt az FTC női kézilabdacsapata
Újabb német válogatottat igazolt az FTC női kézilabdacsapata
Újabb német válogatott játékost igazolt a Ferencváros női kézilabdacsapata: a 26 éves Julia Behnke nyártól csatlakozik az együtteshez.
Gulyás István keretet hirdetett a márciusi összetartásra
Gulyás István keretet hirdetett a márciusi összetartásra
Március 2-3-án Budaörsön kerül sor a férfi kézilabda-válogatott összetartására, amelyen a klubok hozzájárulásának köszönhetően, az áprilisi hivatalos válogatott hét előtt is együtt gyakorolhat a nemzeti együttes. Gulyás István keretében 18 játékos kapott helyet.
Dean Bombac 2024-ig hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel
Dean Bombac 2024-ig hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel
Új, 2024-ig szóló szerződést írt alá Dean Bombac, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának szlovén játékosa.
2020. február 25. // Géza névnap