Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bartók Donát Spanyolországban folytatja pályafutását

2020. január 24. 15:39 // Forrás: MTI
A Bidasoa kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát.

A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett csapat vezetése arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutottak a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, és hétfőn az orvosi vizsgálatot követően állhat munkába.   

A jobbátlövő tagja volt az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon kilencedik helyen végzett magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy távozik a német első osztályú TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.   

A 23 éves Bartók korábban a Tatabánya és a Vác csapatát erősítette, a válogatottban a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tette le a névjegyét.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A játékos az MTI-nek elmondta, Lemgo után Irunban is magas hőfokú bajnoki mérkőzések várnak rá, és nagyon örül, hogy új csapatával a nemzetközi kupában is szerepelhet. A spanyol együttes a Bajnokok Ligája alsó ágán bejutott a rájátszásba, ahol Szita Zoltán csapatával, a lengyel Wisla Plockkal találkozik.   

A stílusok közötti különbség miatt bizonyára védekezésben és támadásban is lesz mit tanulnia, de örömmel teszi, mivel Németországhoz képest sokkal inkább rendszerbe van foglalva a játék a spanyoloknál.   

Hosszú távon is érdemes ebbe berendezkedni, és megtanulni a - tanított és tudatos kézilabdát jelentő - spanyol szisztéma alapjait. Ezért is választottam a Bidasoa Irúnt

- közölte Bartók Donát.

Mint kifejtette, nem éri meg rövid távra berendezkedni valahol, mert akkor esetleg kifacsarják a játékost, ez pedig nem az az út, amit járnia kell.   

A szerződésem időtartama mindkét fél részéről bizalmat és szilárd elkötelezettséget mutat. Lehet, hogy az eleje nehéz lesz, de hogy megéri-e, az szerintem nem lehet kérdés. Idő kell, hogy én is meg tudjam tanulni, amiért odamegyek, és ők is megkapják, amiért odavisznek

- fogalmazott.

A klub honlapján Jacobo Cuétara vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett, amiért sikerült a magyar jobbátlövővel megerősíteniük a keretet.   

Évek óta figyelemmel kísérjük a pályafutását, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy szerződtessük. Fiatal, tehetséges, értékes játékosról van szó

- nyilatkozta a szakvezető.   

Hozzátette, Bartók gyermekkorában Spanyolországban élt - mert az édesapja, Bartók Csaba az Ademar Leónban kézilabdázott -, ez megkönnyítheti a beilleszkedését.

vehir.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.