Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Bemutatjuk Arany Timit, a Dal 2020 veszprémi döntősét

2020. január 30. 12:32
Bár a Dal 2020 győztese idén nem indul az Eurovízión, a 30 fős mezőnyben mégis a legkülönfélébb hazai zenészek sorakoztak fel. Közöttük a veszprémi Arany Timi is, aki a két évvel ezelőtti tehetségkutatóhoz képest egy megújult, kivirult zenészként tűnik fel újra. Vele találkoztunk és beszélgettünk a közelgő dalverseny előtt.

Ha Svédországot az európai popzene bölcsőjének nevezzük – márpedig nevezhetjük, hiszen olyan zenekarok indultak északról, mint az ABBA, Ace Of Base, Roxette, Avicii – akkor kis túlzással Veszprém a magyar popzene fővárosa is lehetne. A már országosan jegyzett veszprémi zenészek mellett időről időre felbukkannak olyan tehetséges előadók, akik szintén a Királynék városában kezdték el zenei szárnypróbálgatásaikat.

Két évvel ezelőtt Süle Zsolt például A Dal döntőjéig menetelt Zöld a május című szerzeményével, idén pedig újabb veszprémi énekes mutatkozhat be az ország egyik legnagyobb dalversenyében.

Arany Timi neve az X-Faktorból lehet ismerős, a fiatal veszprémi lány még 2018-ban indult a tehetségkutatóban, ahol Gáspár Laci mentoráltjaként egészen a negyedik helyig jutott.

Azóta eltelt sok idő, Timi viszont nem tűnt el a fiatal popzenészekre oly veszélyes zenei süllyesztőben, sőt saját szerzeményével, a Hurrikán című dallal bejutott az idei Dal 30 fős mezőnyébe.

Az énekesnővel Veszprémben találkoztunk és jártuk végig karrierje fontosabb lépcsőfokait.

A még mindig csak húszéves énekesnő zenei tehetségét először a Csermák Antal Zeneiskolában bontogatta, általános iskolájában pedig szinte nem volt olyan iskolai ünnepség, ahol ne állt volna a színpadra énekével – emlékszik vissza a veszprémi gyerekkorára.

Bár jó pár éve elköltöztem Budapestre, mindig örömmel jövök haza és mindig találok valami újdonságot a városban, amire rácsodálkozhatok, ami megváltozott és ezt nagyon jó látni. Imádom Veszprémet, az Utcazenét, a kézilabdát, büszke vagyok az Európa Kulturális Főváros címre, egyszóval ízig-vérig veszpréminek érzem magam továbbra is.

Arany Timi nevét egy tehetségkutatóban ismerte meg az ország, ő viszont a műsor után a saját útját kezdte el járni. A megmérettetésekre inkább lehetőségként tekint, amiket a sors adott neki, ezzel együtt megtanult türelmesen várni is, nem pedig beleugrani egyből az ingoványosba.

Valami ilyesmi történt vele az X-Faktor után is. Timi elmondta nekünk, hogy a tehetségkutató után szüksége volt egy kis nyugalomra, hogy összeszedje gondolatait, rendezze érzéseit, ezután pedig nekiállt saját zenéinek, amelyek közül a legfrissebb, a Hurrikán bejutott A Dal 2020 döntőjébe is.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.