2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Nem kell fát vágni ahhoz, hogy valaki igazi férfi legyen

Nem először lesz a vendége a veszprémi Házasság Hete programsorozatnak Bedő Imre, viszont az garantált, hogy az érdeklődők most is hallhatnak újat a Férfiak Klubjának alapítójától. Hogy milyen ember rejtőzik a név mögött, azt most megismerhetik.

Bemutatjuk Bedő Imrét, egy befektetési bank közgazdász szakemberét, iparvállalati csúcsvezetőt és azt az embert, aki saját vállalkozását is a csúcsra juttatta. És bemutatjuk Bedő Imrét, a Férfiak Klubjának alapítóját, férfimotivációs trénert, férjet, apát.

Romantikus regénybe illő élettörténete van, ám a hollywood-i sztori helyett Bedő Imre a mai napig két lábbal áll a földön.

Ő maga Erdélyből származik értelmiségi családból. Állítása szerint már ekkor, fiatalként megfogalmazódott benne, hogy ha a sors neki valamivel jobb életet szánt, akkor kötelessége visszaadni ebből nem csak a családja, hanem tágabb értelemben az emberek felé is.

Bedő Imre a tavalyi Házasság Hetén VeszprémbenBedő Imre a tavalyi Házasság Hetén Veszprémben

Közgazdászként is azt a kérdést vizsgálta, hogy képes-e az ember egymaga társadalmi szintű pozitív változásokat elérni akkor, ha mindent belead a cél érdekében.

Ennek a szellemében alapította meg a Férfiak Klubját és kezdett el előadásokat tartani, könyvekben publikálni gondolatait, mára pedig csak a közösségi médiában több, mint 150.000-es követőtábora van.

De miért pont „a férfi”?

Amikor 2013-ban életre hívta a Férfiak Klubját összefogást hirdetett az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, olyan közösség létrehozását álmodta meg, amely megerősíti a férfi-nő szövetséget, ezáltal a család alapjait.

Magvas gondolatok mentén szerveződött, ám Bedő Imre mindezt a gyakorlati életbe is átfordítja, és előadásain elárulja a praktikákat.

Saját állítása szerint az egyik legnagyobb probléma a XXI. században, hogy a férfiak kivonulnak a világépítésből. Javában csak munkahelyeiken vannak jelen, hiszen a pénzteremtés vált a férfi identitás meghatározójává, ezt pedig egyszerű örömszerzésekre fordítják. A családépítés, vagy pusztán saját környezetük építése a háttérben marad.

Önmagában elég sötétnek látszik ez a világkép, de Bedő Imre szerint mindez könnyen javítható, a felelősségvállalás tanulható. Ma már nem kell hideg téli estéken feltétlen fát vágnia a férfiaknak, nem a túlélésért kell küzdeni. Ugyanakkor az eltökéltség, határozottság olyan tulajdonságok, amelyek 100 éve és ma is jellemezhetnék a férfiakat.

A félreértések elkerülése érdekében nem nagyapáink korát hozná vissza, csak felélesztené azokat az eszméket és értékeket, amelyek azt a kort is jellemezték.

Bedő Imre a Házasság Hete során február 13-én tart előadást az egyetem aulájában 17 órától Őszinteség a párkapcsolatban címmel. Nem csak férfiaknak, nem csak családosoknak, nem csak felnőtteknek, hanem minden érdeklődőnek, akik megismernék ezt az értékközpontú, ám ugyanannyira gyakorlatias gondolkodásmódot.

vehir.hu