Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Az Élősködők a legjobb film

2020. február 10. 9:44
Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az Amerikai Filmakadémia díjait.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood) kapta, a nők között ugyanebben a kategóriában Laura Dern (Házassági történet) vehetett át aranyszobrot.

Díjazták a forgatókönyveket is: a legjobb eredeti forgatókönyvért a dél-koreai Élősködők írói: Bong Dzsun Ho és Han Dzsin Von, a legjobb feldolgozásért pedig a Jo Jo Nyuszit jegyző Taika Waititi kapták az elismerést.

A legjobb operatőrnek az 1917-et fényképező Roger Deakinst választották.

A legjobb főszereplő kategóriában a férfiak közül Joaquin Phoenix (Joker), a nők között pedig Renée Zellweger (Judy) diadalmaskodott. 

Tarolt a dél-koreai Élősködők: a már említett legjobb eredeti forgatókönyv díja mellett ezt az alkotást választották a legjobb nemzetközi produkciónakBong Dzsun Ho vehette át a legjobb rendezőnek járó elismerést, és a legrangosabb kategóriát, a legjobb film díját is bezsebelték. 

Az Élősködők számos jelentős elismerést kapott a díjszezonban, elnyerte az Arany Pálmát, a Golden Globe-ot és a Bafta-díjat is, és mindennek megkoronázásaként sikerült beírnia magát az Oscar-díjak történetébe is azzal, hogy dél-koreai filmként elvitte a legjobb film  és egyúttal a legjobb nemzetközi film díját is. Az Élősködők című családi szatíra két család, egy szegény és egy gazdag família életén keresztül mutatja be a társadalmi szakadék okozta problémákat Bong Dzsun Ho egyedi humorával és feszültségteremtő erejével.

Ami a további kategóriákat illeti: a legjobb rajzfilm a Toy Story 4., a legjobb animációs rövidfilm a Hair Love. Hangkeverésért az 1917, hangvágásért Az aszfalt királyai nyert aranyszobrot. A legjobb filmzenéért Hildur Gudnadóttir izlandi zeneszerzőt jutalmazták (Joker). A legjobb betétdal a Love Me Again (Rocketman). A legjobb dokumentumfilm Az amerikai gyáregység, a legjobb rövid dokumentumfilm a Learning to Skateboard in a Warzone, a legjobb élőszereplős rövidfilm a The Neighbors' Window, a legjobb díszlet a Volt egyszer egy Hollywood, a legjobb jelmez a Kisasszonyok alkotóit dicséri.

vehir.hu
további cikkek
Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. ma 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.