Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Isten a reménykeltő emberek képében van jelen

2020. február 12. 10:13
A három legnagyobb keresztény felekezet részvételével tartottak érseki szentmisét, valamint ökumenikus imádságot a Csolnoky Ferenc Kórházban a betegek világnapja alkalmából kedden. Az eseményen kiszolgálásra került a betegek szentsége is.

Udvardy György veszprémi érsek szentbeszédében hangsúlyozta, hogy Isten a bajban is velünk van, legtöbbször pedig azokban a felkészült és segítőkész szakemberekben nyilvánul meg, akik ilyenkor a reményt éltetik bennünk.

A szentmisén ezt követően az érsek és Nagy Károly apátkanonok megszentelte és kiosztotta a betegek kenetét a jelenlévőknek.

Az evangélikus egyház részéről Isó Zoltán lelkipásztor, a reformátusoktól pedig Wessetzky Szabolcs egyházmegyei jegyző, kórházlelkész mondott beszédet.

A betegek világnapja egy, a Szentszék által is elismert csodaeseményhez kapcsolódik. II. János Pál pápa 1993-ban nevezte ki február 11-ét a világnapnak, ugyanis 1858-ban ezen a napon jelent meg Szűz Mária Soubirous Bernadettnek, a 14 éves francia lánynak Lourdes-ban. A zarándokhelyet egyébként évente félmilliónál is többen keresik fel, a természetes módon nem magyarázható gyógyulások száma pedig több ezerre tehető.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.