2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Térdműtét miatt fél évig nem kézilabdázhat a magyar válogatott jobbszélsője

2020. február 13. 23:15
MTI
Térdműtét miatt fél évig nem kézilabdázhat Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca magyar válogatott jobbszélsője.

A 24 éves játékos a klubcsapatában sérült meg az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság utáni első mérkőzésen. A Cuenca január 30-án a BM Huesca vendége volt a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, és a 12. percben védekezésnél az ellenfél beállója oldalról nekiesett Fekete Bálint térdének.   

A játékos elmondta, hogy már a helyszínen tartózkodó orvos keresztszalag-szakadásra gyanakodott, amit később az MRI-vizsgálat megerősített.  

Fekete Bálintra (a képp jobb oldalán) féléves kihagyás vár - Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFekete Bálintra (a képp jobb oldalán) féléves kihagyás vár - Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A magyar szövetség azonnal felajánlotta, hogy mindenben segít, egy ideig úgy is volt, hogy otthon műtenek, de aztán a klubommal közösen azt a döntést hoztuk, hogy Toledóban legyen az operáció

- nyilatkozta Fekete, akit végül szerdán műtöttek meg.

Hozzátette, előző klubja, a MOL-Pick Szeged lehetőséget adott neki, hogy a hosszú rehabilitációt náluk végezze, így amint lehet, hazatér Magyarországra.  

A jövőm még nem dőlt el, több megkeresést is kaptam, de a Cuencának opciós joga van

- mondta a jobbszélső.   

Fekete felidézte spanyol csapata kedves gesztusát: az EHF Kupában az első csoportmeccsük előtt "Animo, Balint", vagyis "Jobbulást, Bálint" feliratú pólóban vonultak fel a játékosok, a mérkőzés végén pedig a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, érte nyerték meg a találkozót.   

A Liberbank Cuenca a spanyol élvonal ötödik helyén áll 17 mérkőzés után.

vehir.hu
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap