Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megújult a VEDIÖK elnöksége

2020. február 18. 15:41
Két év után Simon Noel helyét Kovács Örs veszi át, alelnökei Kubik Sára és Boros Milán lesznek. A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat kedden tartotta évértékelő és tisztújító ülését a Városházán.

A 2004 óta jelenlévő VEDIÖK szerepe Veszprém és a környék életében nem kicsi: a szervezet feladata, hogy megszólítsa a veszprémi fiatalságot, tagjai révén képviselje az iskolák igényeit a város felé és közösséget is építsen a helyi ifjúságból. Ehhez elszánt és motivált fiatalokra van szükség, akik a döntéshozókkal együtt tudják építeni Veszprémet – ez lesz a feladata most az elballagó tagokat váltó elnökségnek is – vélekedett a rendezvényen Bóka Bence, Veszprém Ifjúsági Tanácsadója.

Hegedűs Barbara alpolgármester szerint a VEDIÖK nemcsak arra jó lehetőség, hogy a megválasztott tisztségviselők képviseljék a diáktársaik érdekeit, problémafelvetéssel éljenek, hanem arra is, hogy a fiatalok megismerjék a demokrácia alapjait. Mint mondta, alpolgármesterként számít a fiatalok véleményére, hiszen a jövőben szeretnék felfrissíteni a veszprémi ifjúsági stratégiát és egy olyan intézkedési csomagot létrehozni, ami a fiatalok mindennapjait segítheti, és megfogalmazza azokat a problémákat, amelyekkel naponta találkoznak, illetve azokat a javaslatokat, amelyekkel az önkormányzat megoldást nyújthat ezekre a problémákra.

Takáts Emese, a VEDIÖK patronáló szervezetének, a Lélektér Alapítványnak az elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt időszak bizonyította, érdemes megkérdezni a fiatalokat, komolyan venni és bevonni az őket érintő kérdésekbe, hiszen igenis van véleményük, maximum nem más fórumokon fejtik ki, mint amit a döntéshozók megszoktak. Egy ilyen fórum viszont összekötő híd lehet a diákság, az ifjúsági szakemberek, szolgáltatók és a döntéshozók között.

A leköszönő elnök: Simon NoelA leköszönő elnök: Simon Noel

Az elmúlt két év eredményeiről Simon Noel, a szervezet 2017 decembere óta regnáló és most leköszönő elnöke számolt be. Bár a hivatalos megfogalmazás szerint a VEDIÖK fő célja összekovácsolni a veszprémi és a Veszprém környéki középiskolákat, ez a diákok nagy létszámából fakadóan nem mindig egyszerű feladat, éppen ezért Noel úgy látja, a szervezetnek abban van nagy szerepe, hogy a diákság hiányzó igényeit kielégítse. Programjaikat ezt szem előtt tartva szervezték meg az elmúlt években, ami igazán színes palettán mozog: többek között részt vettek az EKF pályázatban, tartottak jótékonysági akciót a Lélektér Alapítvánnyal karöltve a kórházban és az idősek otthonában, Erasmus napot tartottak az Európában óriási népszerűségnek örvendő Erasmus és Erasmus+ programok megismertetésére, társszervezői voltak a fiatalok napjának és a majálisnak is, legnagyobb sikerük pedig a Veszprémi Középiskolás Liga volt, mellyel mintegy 500 diákot vonzottak be.

A szervezet azonban szeretné még inkább megmozgatni a helyi fiatalokat. Ennek lesz az egyik módja a Veszprémi Ifjúsági Ház kertjének közösségi térré alakítása: egy pályázat keretében a helyszínen kertmozit hoznak létre, ahol kéthetente vetítenek majd filmeket a nyár folyamán, de ugyanúgy itt rendeznék meg a képviselőkkel közös esti pingpong partikat. Emellett tervben van a Fiatalok Hangjának megalapítása is, mely a fiatalok kerekasztalaként funkcionálna. Minderről már Németh Norbert alelnök számolt be, hozzátéve: a keret már megvan, a jövőben az új elnökség és a maradó tagok feladata, hogy megtöltsék azt tartalommal.

Az új elnök: Kovács ÖrsAz új elnök: Kovács Örs

Ez elsősorban Kovács Örs, az újonnan, két évre megválasztott elnök, és két alelnöke, Kubik Sára és Boros Milán felelőssége lesz. Attól egyébként nem nagyon kell tartani, hogy a fiatalok ne folytatnák kellő lelkiismerettel elődeik munkáját. Örs bemutatkozásában jó pár célt megfogalmazott: a már sikeres programok továbbvitele mellett nagy hangsúlyt fektetne a szociális munkára, az idősek és rászorulók támogatására, a környezetvédelemre, de a cégeket megkeresve egy listát is összeállítana a közeljövőben a közösségi munka lehetőségekről, valamint egy alternatív tehetségkutatót is tartana, ahol a fiatalok jobban megmutathatnák magukat.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.