Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Megújult a VEDIÖK elnöksége

2020. február 18. 15:41
Két év után Simon Noel helyét Kovács Örs veszi át, alelnökei Kubik Sára és Boros Milán lesznek. A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat kedden tartotta évértékelő és tisztújító ülését a Városházán.

A 2004 óta jelenlévő VEDIÖK szerepe Veszprém és a környék életében nem kicsi: a szervezet feladata, hogy megszólítsa a veszprémi fiatalságot, tagjai révén képviselje az iskolák igényeit a város felé és közösséget is építsen a helyi ifjúságból. Ehhez elszánt és motivált fiatalokra van szükség, akik a döntéshozókkal együtt tudják építeni Veszprémet – ez lesz a feladata most az elballagó tagokat váltó elnökségnek is – vélekedett a rendezvényen Bóka Bence, Veszprém Ifjúsági Tanácsadója.

Hegedűs Barbara alpolgármester szerint a VEDIÖK nemcsak arra jó lehetőség, hogy a megválasztott tisztségviselők képviseljék a diáktársaik érdekeit, problémafelvetéssel éljenek, hanem arra is, hogy a fiatalok megismerjék a demokrácia alapjait. Mint mondta, alpolgármesterként számít a fiatalok véleményére, hiszen a jövőben szeretnék felfrissíteni a veszprémi ifjúsági stratégiát és egy olyan intézkedési csomagot létrehozni, ami a fiatalok mindennapjait segítheti, és megfogalmazza azokat a problémákat, amelyekkel naponta találkoznak, illetve azokat a javaslatokat, amelyekkel az önkormányzat megoldást nyújthat ezekre a problémákra.

Takáts Emese, a VEDIÖK patronáló szervezetének, a Lélektér Alapítványnak az elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt időszak bizonyította, érdemes megkérdezni a fiatalokat, komolyan venni és bevonni az őket érintő kérdésekbe, hiszen igenis van véleményük, maximum nem más fórumokon fejtik ki, mint amit a döntéshozók megszoktak. Egy ilyen fórum viszont összekötő híd lehet a diákság, az ifjúsági szakemberek, szolgáltatók és a döntéshozók között.

A leköszönő elnök: Simon NoelA leköszönő elnök: Simon Noel

Az elmúlt két év eredményeiről Simon Noel, a szervezet 2017 decembere óta regnáló és most leköszönő elnöke számolt be. Bár a hivatalos megfogalmazás szerint a VEDIÖK fő célja összekovácsolni a veszprémi és a Veszprém környéki középiskolákat, ez a diákok nagy létszámából fakadóan nem mindig egyszerű feladat, éppen ezért Noel úgy látja, a szervezetnek abban van nagy szerepe, hogy a diákság hiányzó igényeit kielégítse. Programjaikat ezt szem előtt tartva szervezték meg az elmúlt években, ami igazán színes palettán mozog: többek között részt vettek az EKF pályázatban, tartottak jótékonysági akciót a Lélektér Alapítvánnyal karöltve a kórházban és az idősek otthonában, Erasmus napot tartottak az Európában óriási népszerűségnek örvendő Erasmus és Erasmus+ programok megismertetésére, társszervezői voltak a fiatalok napjának és a majálisnak is, legnagyobb sikerük pedig a Veszprémi Középiskolás Liga volt, mellyel mintegy 500 diákot vonzottak be.

A szervezet azonban szeretné még inkább megmozgatni a helyi fiatalokat. Ennek lesz az egyik módja a Veszprémi Ifjúsági Ház kertjének közösségi térré alakítása: egy pályázat keretében a helyszínen kertmozit hoznak létre, ahol kéthetente vetítenek majd filmeket a nyár folyamán, de ugyanúgy itt rendeznék meg a képviselőkkel közös esti pingpong partikat. Emellett tervben van a Fiatalok Hangjának megalapítása is, mely a fiatalok kerekasztalaként funkcionálna. Minderről már Németh Norbert alelnök számolt be, hozzátéve: a keret már megvan, a jövőben az új elnökség és a maradó tagok feladata, hogy megtöltsék azt tartalommal.

Az új elnök: Kovács ÖrsAz új elnök: Kovács Örs

Ez elsősorban Kovács Örs, az újonnan, két évre megválasztott elnök, és két alelnöke, Kubik Sára és Boros Milán felelőssége lesz. Attól egyébként nem nagyon kell tartani, hogy a fiatalok ne folytatnák kellő lelkiismerettel elődeik munkáját. Örs bemutatkozásában jó pár célt megfogalmazott: a már sikeres programok továbbvitele mellett nagy hangsúlyt fektetne a szociális munkára, az idősek és rászorulók támogatására, a környezetvédelemre, de a cégeket megkeresve egy listát is összeállítana a közeljövőben a közösségi munka lehetőségekről, valamint egy alternatív tehetségkutatót is tartana, ahol a fiatalok jobban megmutathatnák magukat.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.