2020. július 13. // Jenő névnap

Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán

2020. február 18. 21:42
A veszprémi klasszis egy ezüst- és két bronzéremmel tért haza a Horvátországban rendezett kick-box Európa-kupáról.

Február 8-9-én a horvátországi Karlovac városa adott otthont a kick-box Európa-kupának, ahol öt versenyszámban mintegy negyven ország ezerkétszáz versenyzője csapott össze.

Bécsi Nikolett a kétnapos viadalon több kategóriában is tatamira lépett. Point fighting kategóriában, 50 kg-os súlycsoportban elődöntőig jutott, ahol bolgár ellenfelével szemben alulmaradt, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezt követően 55 kg-ban is elindult, itt már a döntőig jutott és ezüstérmet szerzett.

Bécsi Nikolett a dobogó harmadik fokánBécsi Nikolett a dobogó harmadik fokán

Másnap light contaktban versenyzett és ez alkalommal is bronzérmet szerzett.

– Niki felkészülése kissé „belenyúlt” a horvátországi versenybe, azonban így is három éremmel zárta idei első megmérettetését. Tanítványom a héten már Szlovákiában folytatja a versenyszezont – tudtuk meg Vajky Lászlótól, Bécsi Nikolett edzőjétől.

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. július 13. // Jenő névnap