Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

Duplázik Dido Veszprémben

2020. február 20. 10:22
Bejelentették az idei VeszprémFest fellépőit.

Július 14. és 18. között rendezik meg az idei VeszprémFestet. Az már korábban kiderült, hogy az első két napon a Jazz+Az illetve Dido lépnek fel a História Kertben (ez utóbbi koncertre már el is fogytak a jegyek), csütörtökön viszont a prémium zenei fesztivál többi fellépőjét is bejelentették. 

Geszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestetGeszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestet

Meglepő módon július 16-án ismét Didóval találkozhat a közönség: tehát azoknak sem kell aggódniuk, akik a karácsonyi rohamban lemaradtak a jegyvásárlásról. 

Július 17-én az amerikai Postmodern Jukebox mutatkozik be a közönségnek, akik mai popslágereket dolgoznak fel a '20-as, '30-as évek stílusában. A Postmodern Jukebox tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett zenekar, hanem egy olyan, tagságát tekintve állandóan változó formáció, amelyben csak két dolog állandó. Az alapító, Scott Bradlee zenei határokat átlépő alkotói kreativitása és a koncepció: kivételesen tehetséges hangszeres zenészek és énekesek különböző, jazz, swing, soul, blues vagy éppen doo-wop stílusban átdolgozott világslágereket adnak elő.

Július 18-án Juan Diego Flores operaénekes zárja a sort. A perui származású, magával ragadó karizmájú operacsillag, akit nem egyszer Pavarotti örökösének is neveznek, jelenleg a legfoglalkoztatottabb tenorok egyike.  Flórez egyediségét magasra szökő, fényes hangszíne és könnyed előadásmódja adja, mely férfias eleganciájával, latinosan macsó stílusával keveredve varázsolja el a közönséget.

– Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően Európa kulturális térképére is felkerült Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésével, de a világ is számon tartja városunkat az Unesco zene városa titulusának köszönhetően – fogalmazott Porga Gyula polgármester a programot beharangozó sajtótájékoztatón. Hozzátette: abban, hogy ezeken a nemzetközi megmérettetéseken ilyen jól szerepel a megyeszékhely, abban az immáron 17. alkalommal megrendezendő VeszprémFestnek is jelentős szerepe van.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

– Talán nem magától értetődő a fesztiválok közösségképző funkciója – jegyezte meg dr. Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos. – A VeszprémFest is a közösséget erősíti azáltal, hogy a helyben lakóknak erős önazonossági elemet ad, és azáltal, hogy kinyitja a világot a városra és a várost a világra. 

A feszitvál nagyszínpados programjait – ha az időjárás engedi – ezúttal is a História kertben rendezik meg. Idén sem marad el a sokak által kedvelt Rozé Rizling Jazz Napok kísérőrendezvény sem, amelynek nyitóestje július 7-én lesz – tudtuk meg Mészáros Zoltán fesztiváligazgatótól. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Gyárkert Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Porga Gyula polgármester a közösségi médiában erősítette meg, hogy idén nyáron sem maradnak koncertek és rendezvények nélkül a veszprémiek a Gyárkertben. 2024. március 14. 19:37 Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága „Kérem a következőt!” címmel tudományos ismeretterjesztő előadássorozatot indít az egészség és életmód témakörében szakterületük legkiválóbb tudós képviselőinek hiteles és közérthető tolmácsolásában. Az első előadás vendége Balázs Ervin akadémikus lesz március 20-án, aki a génmódosított növények egészségre gyakorolt hatását járja körbe. 2024. március 14. 9:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.