2020. szeptember 24.
//
Gellért névnap

Két fontos érem a birkózóknál

Nem telt unalmasan az elmúlt időszak a Centrum SE birkózóinál, akiknek versenyről versenyre bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

A két héttel ezelőtti diák I-es korosztály területi bajnokságára tizenhárom fővel nevezett a veszprémi egyesület, ám az influenzajárvány miatt a versenyen már csak heten tudtak részt venni. A hét főből mindannyian elsőévesek a korosztályban, így a szakvezetés elsődlegesen nem tőlük várta a kiugró eredményeket. Azonban négy főnek sikerült kiharcolnia a továbbjutást az országos bajnokság döntőjébe, Szecsődi Máténak 76 kg-ban, Beck Csongornak 50 kg-ban, Magasházi Róbertnek és Simon Domokosnak 42 kg-ban.

A szakszövetség nem adott túl sok időt a felkészülésre, már a következő héten meg is rendezték Dorogon az ob-döntőt, ahova 223 fő mérlegelt. Itt már csak egy centrumos versenyző maradt, akit nem tudott legyőzni az influenza. Szecsődi Máté szépen menetelt, s csak egyetlen ellenfelével szemben maradt alul, így magyar bajnoki 3. helyezéssel zárta a szabadfogásúak ob-döntőjét.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Másnap Somogyjádon rendeztek meg a junior korosztályúak szabadfogású válogató versenyét. A veszprémi csapatot Laczkó Benedek képviselte, aki az első válogatón ezüstérmet szerzett.

Kimondottan kemény, akciókban bővelkedő és hosszú mérkőzések zajlottak, amelyek után Benedek harmadik helyen végzett. Az ob-döntő előtt még egy válogató verseny vár centrumos sportolóra, és ezek után összeáll a júniusi szkopjei Európa-bajnokságra készülő válogatott keret, amelyben eredményei alapján Benedek is ott lehet

– fogalmazott Janku Ferenc edző.

Az már csak hab a tortára, hogy a 2019 évi teljesítménye alapján Laczkó Benedek és Szecsődi Máté kitüntetést kapott a városi sportévnyitó gálán.

vehir.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Befejezettnek nyilvánították a diákolimpia 2019-20-as idényét
Befejezettnek nyilvánították a diákolimpia 2019-20-as idényét
A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán befejezettnek nyilvánította a diákolimpia 2019-20-as idényét.