Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Litvániában turnézik a Kabóca

2020. február 28. 14:55 // Forrás: Kabóca Bábszínház
A Kaunaszi Nemzeti Színház által szervezett Dive into the Theatre című fesztivál programjában szerepel márciusban a veszprémi Kabóca Bábszínház.

Az egészen kicsi gyerekeket és a tinédzser korú fiatalokat is megszólítani igyekvő szakmai programok között a többszörös fesztiváldíjas Kodzsugukila, a boszorkány és a Szirmok című babaszínházi előadások kaptak helyet. Szántó Viktória, a meghívott produkciók rendezője és a színház dramaturgja pedig a fenntartható környezet és a bábszínház viszonyáról tart előadást egy szakmai workshopon. 

A veszprémi társulat március első hetében vendégeskedik a litván nagyvárosban, ami azért is különleges megtiszteltetés, mert Kaunasz 2022-ben lesz Európa Kulturális Fővárosa, így a két színház a lehetséges együttműködésekről, közös programok megvalósításáról is tárgyal majd.  

vehir.hu
további cikkek
Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   tegnap 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. tegnap 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. tegnap 11:53 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.