2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Kitavaszodik a Pannon Várszínházban

2020. március 3. 11:06
Saját repertoárjából és vendégelőadásokból állította össze a Veszprémi Tavaszi Fesztivál programját a Pannon Várszínház – a műsorfolyam részeként idén először szerzői estet is láthat a közönség.

A Pannon Várszínház saját előadásaiból a Hair, A Pál utcai fiúk, Az élet csodaszép, a Hamlet és a Boeing, Boeing… szerepel a műsortervben. Ezek mellett újra láthatja a veszprémi közönség Frenák Pál Társulatának Birdie című kortárs tánc produkcióját, míg különleges helyszínen, az Expresszóban mutatják be Ladik Katalin Alice Kódországban című preformance-át. 

Új elemként jelenik meg a fesztivál programjával a társulat és a Szépírók Társulata veszprémi csoportjának új sorozata Íróportrék élőben címmel. Elsőként, március 21-én Tompa Andrea munkásságát dolgozzák fel és mutatják be, a későbbiekben az együttműködés keretein belül évente négy-hat jeles alkotóval találkozhat a publikum.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Trianon 100. évfordulója előtt alig egy héttel tartották meg Várpalotán a Trianon Múzeumnak is otthont adó Zichy-kastély fejlesztésének alapkőletételét péntek délelőtt. Az ország egyetlen Trianon-múzeumának szellemi tartalma és infrastruktúrája 465,5 millió forint uniós támogatásból újul meg még ebben az évben.
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Nemcsak a nagyobb veszprémi tereken helyezkednek ikonikus szobrok, műalkotások, hanem az eldugottabb utcákban, vagy éppen a társasházak árnyékban is belefuthatunk egy-egy különlegesebb emlékműbe. Mi most ezeket a kevésbé ismert alkotásokat kerestük fel és készítettünk egy listát belőlük. Tesztelje tudását, hogy hányról tudja megmondani, hol található pontosan?
Aki elbeszélgetne egy tündével is
Aki elbeszélgetne egy tündével is
A XX. század egyik, ha nem a legnagyobb kitalált eposzában nem csak mitikus lények és népek történetét ismerheti meg a regényolvasó, hanem önálló nyelveket is megtanulhat, amit mind-mind egy személy fantáziája szült meg. Egy veszprémi angoltanár most elkalauzol a tündék földjére és megszólalunk a tündék nyelvén is.
Elmarad a VeszprémFest
Elmarad a VeszprémFest
Jövőre viszont hét napos lesz, és három fellépőt már be is jelentettek.
Szeptemberben lesz a Veszprém-Balaton Filmpiknik
Szeptemberben lesz a Veszprém-Balaton Filmpiknik
Az eredetileg június közepére tervezett új filmes eseményt szeptember 3. és 5. között szervezik meg, a halasztás oka a koronavírus ellen bevezetett, rendezvényeket is érintő korlátozás.
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap