2020. november 28.
//
Stefánia névnap

Bécsi Nikolett négy éremmel tért haza Pozsonyból

2020. március 3. 19:46
A veszprémi klasszis egy ezüst- és három bronzérmet gyűjtött a szlovák fővárosban rendezett nemzetközi kick-box seregszemlén.

Február 21-től 23-ig Pozsony adott otthont a Slovak Open 2020 elnevezésű nemzetközi kick-box versenynek, amelyen tizenkét ország sportolói mérethették meg magukat összesen hét kategóriában

A veszprémi Bécsi Nikolett a nyitó napon a legkönnyebbek mezőnyében point fighting csoportban kezdte a küzdelmeket bolgár, ukrán, magyar és osztrák riválisai ellen. Egészen a döntőig menetelt, ahol ezüstérmet szerzett.

Vajky László és Bécsi Nikolett - újabb nemzetközi sikert ért el mester és tanítványaVajky László és Bécsi Nikolett - újabb nemzetközi sikert ért el mester és tanítványa

Később grand champion (abszolút) kategóriában is eredményes volt, ahol magasabb és jóval nehezebb versenytársakkal kellett megmérkőznie. Az elődöntőig verekedte magát, méghozzá szó szerint. A veszprémi klasszison ugyanis másnap kék foltok jelezték az alkalmanként 10-15 kg-nál is nagyobb súlykülönbségből eredő erős, s több esetben szabálytalan ütések és rúgások helyeit. Bécsi így is bronzéremmel a nyakában állhatott a dobogóra.

Másnap light contact szabályok szerint léphetett ismét tatamira. A legkönnyebbek között szintén az elődöntőig jutott, majd a nehezebbek mezőnyében is kipróbálta magát, ahol újabb bronzéremmel gazdagodott.

A megszerzett négy éremmel összességében nagyon jól sikerült a mögöttünk hagyott nemzetközi verseny, amely jó kilátásokkal kecsegtet a két hónap múlva, szintén Pozsonyban sorra kerülő tékvandó Európa-bajnokságra. Azonban addig még – a minél jobb felkészülés érdekében – több nemzetközi versenyen is részt vesz Nikolett

– jegyezte meg Vajky László, Bécsi Nikolett személyi edzője.

vehir.hu

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.