Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bosznia vagy Románia lesz a magyarok selejtezős ellenfele

2020. március 9. 19:57 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott Románia vagy Bosznia-Hercegovina csapatával találkozik a januári, egyiptomi világbajnokság selejtezőjében.

A magyar együttes az első kalapból várta a hétfői, bécsi sorsolást, és egy előselejtezős párból kapott magának ellenfelet.    

A párharcok első mérkőzéseit június 5-7. között, a visszavágókat pedig 9-11. között rendezik, a győztesek kijutnak a vb-re. A magyarok idegenben kezdenek.    

Fotó: MTI (archív)Fotó: MTI (archív)

Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vb-szereplés jogát. Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek. Bár pontot nem szerzett az Eb-n Bosznia-Hercegovina, de Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vb-n

- mondta Gulyás István szövetségi kapitány a magyar szövetség közösségi oldalán.

Ez lesz az első férfi világbajnokság, amelyet már a megemelt létszámmal, 32 csapattal rendeznek meg. Eddig 18 válogatott biztosította részvételét, hozzájuk csatlakozik tíz együttes Európából, valamint az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságának győztese, a közép- és dél-amerikai selejtezőtorna nyertese, illetve két szabadkártyás csapat.    

A januári lesz a 27. férfi kézilabda-vb, a magyarok eddig húsz alkalommal voltak résztvevők.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.