2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat

2020. március 9. 22:51
Centrum SE
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.

A Dunaharasztiban rendezett szumóverseny minden korosztálynak kihívást tartogatott. A rendező egyesület idén ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját és ebből az alkalomból nyolc korosztály számára írt ki viadalokat. Az U10-es, azaz a legfiatalabb utánpótláskorosztály és a felnőttek felkészülési tornán küzdöttek, az U12-es és az U16-os korosztály az országos bajnokság döntőjén vett részt, míg az U14-es, U18-as és az U21-es korosztály számára Eb válogatóversenyt rendeztek.

Remekül szerepelt a kiemelt megmérettetésen a Centrum SE csapata, amely összesen tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Ob-eredmények:
I. helyezett: Jámbor Levente, Szecsődi Máté, Barnóczki Boldizsár
II. helyezett: Simon Domokos, Magasházi Róbert, Gáspár Albert, Csendes Bálint
III. helyezett: Pap Edvin, Csejtei Krisztofer, Márkus Viktor
IV. helyezett: Varga Olivér
VII. helyezett: Zima Bence

Eb-válogató eredmények:
I. helyezett: Pap Edvina, Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár
II. helyezett: Bökönyi Barbara, Kék Milán, Márkus Roland, Laczkó Benedek (U21)
III. helyezett: Vadas Márton, Nyári Vivien, Nagy Gergő
IV. helyezett: Varga Mihály

Felkészülési verseny eredményei:
I. helyezett: Csejtei Zoárd, Domokos Antónia, Tóth Krisztián, Csejtei Krisztofer
II. helyezett: Bóta Bálint, Laczkó Benedek (felnőtt)
III. helyezett: Magasházi Norbert

A verseny után eldőlt, hogy Laczkó Benedek utazhat az áprilisi bakui Európa-bajnokságra, ahol a 100 kg-os versenyző U21-U23 és felnőtt korosztályokban indul a nemzeti válogatottban. De előtte még a keret közös edzőtáborozáson vesz részt Észtországban, amelynek végén a Vest Viru Openen is elindulnak, amely egyben vb-kvalifikációs torna is.

A következő két fordulóban elválik, hogy kik kapnak helyet az őszi utánpótlás Európa-bajnokságra induló repülőre. Bízom benne, hogy több sportolónk is kiharcolja ezt a jogot. A rutinosabbak közül Laczkó Benedek mellett Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Nagy Gergő kvótaszerzése több mint esélyes, de szorosan a nyomukban vannak feltörekvő fiataljaink: Pap Edvina, Barnóczki Boldizsár, Vadas Márton és Varga Mihály is. Addig is rengeteg dolgunk van, hiszen gőzerővel építjük utánpótlásunkat Veszprém mellett Öskün és Papkeszin is, ahova várjuk a sportág iránt érdeklődőket tízéves kortól

– mondta el Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere.

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Bécsi Nikolett négy éremmel tért haza Pozsonyból
Bécsi Nikolett négy éremmel tért haza Pozsonyból
A veszprémi klasszis egy ezüst- és három bronzérmet gyűjtött a szlovák fővárosban rendezett nemzetközi kick-box seregszemlén.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap