2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat

2020. március 9. 22:51
Centrum SE
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.

A Dunaharasztiban rendezett szumóverseny minden korosztálynak kihívást tartogatott. A rendező egyesület idén ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját és ebből az alkalomból nyolc korosztály számára írt ki viadalokat. Az U10-es, azaz a legfiatalabb utánpótláskorosztály és a felnőttek felkészülési tornán küzdöttek, az U12-es és az U16-os korosztály az országos bajnokság döntőjén vett részt, míg az U14-es, U18-as és az U21-es korosztály számára Eb válogatóversenyt rendeztek.

Remekül szerepelt a kiemelt megmérettetésen a Centrum SE csapata, amely összesen tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Ob-eredmények:
I. helyezett: Jámbor Levente, Szecsődi Máté, Barnóczki Boldizsár
II. helyezett: Simon Domokos, Magasházi Róbert, Gáspár Albert, Csendes Bálint
III. helyezett: Pap Edvin, Csejtei Krisztofer, Márkus Viktor
IV. helyezett: Varga Olivér
VII. helyezett: Zima Bence

Eb-válogató eredmények:
I. helyezett: Pap Edvina, Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár
II. helyezett: Bökönyi Barbara, Kék Milán, Márkus Roland, Laczkó Benedek (U21)
III. helyezett: Vadas Márton, Nyári Vivien, Nagy Gergő
IV. helyezett: Varga Mihály

Felkészülési verseny eredményei:
I. helyezett: Csejtei Zoárd, Domokos Antónia, Tóth Krisztián, Csejtei Krisztofer
II. helyezett: Bóta Bálint, Laczkó Benedek (felnőtt)
III. helyezett: Magasházi Norbert

A verseny után eldőlt, hogy Laczkó Benedek utazhat az áprilisi bakui Európa-bajnokságra, ahol a 100 kg-os versenyző U21-U23 és felnőtt korosztályokban indul a nemzeti válogatottban. De előtte még a keret közös edzőtáborozáson vesz részt Észtországban, amelynek végén a Vest Viru Openen is elindulnak, amely egyben vb-kvalifikációs torna is.

A következő két fordulóban elválik, hogy kik kapnak helyet az őszi utánpótlás Európa-bajnokságra induló repülőre. Bízom benne, hogy több sportolónk is kiharcolja ezt a jogot. A rutinosabbak közül Laczkó Benedek mellett Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Nagy Gergő kvótaszerzése több mint esélyes, de szorosan a nyomukban vannak feltörekvő fiataljaink: Pap Edvina, Barnóczki Boldizsár, Vadas Márton és Varga Mihály is. Addig is rengeteg dolgunk van, hiszen gőzerővel építjük utánpótlásunkat Veszprém mellett Öskün és Papkeszin is, ahova várjuk a sportág iránt érdeklődőket tízéves kortól

– mondta el Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere.

vehir.hu

További cikkek

Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.