Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat

2020. március 13. 8:44
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.

Március 7-én Bernben rendezték az US Open pool-biliárd kvalifikációs versenyt, melyen városunk fiatal reménysége, Szolnoki Olivér is asztalhoz állt annak a reményében, hogy esetleges győzelme esetén akár hazánkat is képviselhetné a későbbi, Nevada állambeli megmérettetésen.

A bakonyi biliárdos első meccsén magabiztos játékkal 9-1-es diadalt aratott, azonban később, a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban már néhány hiba becsúszott a játékába. Ellenfele így közel maradt hozzá, de 8-8-nál Olivér higgadt maradt és sikerrel húzta be a döntő framet (9-8-ra győzte le a hazai Ayas Muratot).

Szolnoki Olivér hatalmas eredményt ért el (archív fotó)Szolnoki Olivér hatalmas eredményt ért el (archív fotó)

A negyeddöntőben a francia Benjamin Belhassent szinte már asztalhoz sem engedte, aki 9-3 arányban múlt felül Szolnoki. Az elődöntőben a tapasztalt cseh játékos, Roman Hybler várt a veszprémire, akit ezúttal egy kimondottan színvonalas párharcon sem lehetett megállítani: itt 9-5 lett a végeredmény Olivér javára. Akit végül már a svájci Dimitri Jungo sem állíthatott meg.

Szolnoki Olivér kvalifikációs győzelmével kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom lépett életbe az Amerikai Egyesült Államokban, így a fiatal veszprémi biliárdos lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.