2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap

Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat

2020. március 13. 8:44
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.

Március 7-én Bernben rendezték az US Open pool-biliárd kvalifikációs versenyt, melyen városunk fiatal reménysége, Szolnoki Olivér is asztalhoz állt annak a reményében, hogy esetleges győzelme esetén akár hazánkat is képviselhetné a későbbi, Nevada állambeli megmérettetésen.

A bakonyi biliárdos első meccsén magabiztos játékkal 9-1-es diadalt aratott, azonban később, a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban már néhány hiba becsúszott a játékába. Ellenfele így közel maradt hozzá, de 8-8-nál Olivér higgadt maradt és sikerrel húzta be a döntő framet (9-8-ra győzte le a hazai Ayas Muratot).

Szolnoki Olivér hatalmas eredményt ért el (archív fotó)Szolnoki Olivér hatalmas eredményt ért el (archív fotó)

A negyeddöntőben a francia Benjamin Belhassent szinte már asztalhoz sem engedte, aki 9-3 arányban múlt felül Szolnoki. Az elődöntőben a tapasztalt cseh játékos, Roman Hybler várt a veszprémire, akit ezúttal egy kimondottan színvonalas párharcon sem lehetett megállítani: itt 9-5 lett a végeredmény Olivér javára. Akit végül már a svájci Dimitri Jungo sem állíthatott meg.

Szolnoki Olivér kvalifikációs győzelmével kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom lépett életbe az Amerikai Egyesült Államokban, így a fiatal veszprémi biliárdos lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.
Továbbra is Európa legjobbjai közt
Továbbra is Európa legjobbjai közt
A november 7. és 9. között Törökországban rendezett Euro Tour Antalya Open biliárd megmérettetésen újabb 9. helyezéssel biztosította be helyét városunk tehetsége, Szolnoki Olivér az európai ranglista legjobb tizenhat játékosa között.
Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Az október 10. és 12. között rendezett pool-biliárd Euro Tour Open ausztriai állomásán elért kilencedik helyezéssel megyeszékhelyünk fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az európai ranglista tizennegyedik helyére lépett elő.
2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap