Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Menjenek haza minden előtt!

2020. március 17. 14:57
Míg a gyerekek és fiatalok többnyire enyhe lefolyással átvészelik a koronavírust, a 65 év felettiek esetében magas az életveszélyes szövődmények kockázata. Mégis ők azok, akik fittyet hánynak a biztonsági szabályokra.

Hétfő óta szinte teljesen elnéptelenedtek az utcák: a tanítás távoktatással zajlik, aki teheti otthonról végzi a munkáját, aki pedig nem teheti, az is igyekszik a lehető legrövidebb úton közlekedni a munkahelye és a lakása között. A többség csak a legszükségesebb bevásárlások, gyógyszerek beszerzése miatt mozdul ki, és ekkor is ügyel a kellő távolságtartásra. 

Az elmúlt két nap tapasztalata, hogy pont az idősek azok, akiket nem hatják meg a biztonsági intézkedések. Személyesen mennek bevásárolni ahelyett, hogy a családjuk vagy a környezetük segítségét kérnék – pedig Veszprémben is sok társasházban fogtak össze a lakók, hogy az ott élő időseknek segítsenek. 

Maradj otthon – graffiti Budapesten. Fotó: MTIMaradj otthon – graffiti Budapesten. Fotó: MTI

Mindenáron be akarnak jutni a szakorvosi rendelésekre, holott már majdnem egy hete azt sulykolja a médián keresztül az operatív törzs, hogy minden esetben telefonáljanak az orvosnak, és csak akkor jelenjenek meg személyesen a rendelőben, ha a doktor a telefonos konzultáció során ezt kéri. 

Átmásznak a buszokon a józan ember számára teljesen egyértelmű tiltást jelző kordonon. 

Fotó: @edesapad / TwitterFotó: @edesapad / Twitter

Nyugodtan üldögélnek a köztéri padokon és beszélgetnek a világ dolgairól, miközben mindenki más azért marad otthon, hogy ők ne találkozzanak a vírussal.

Nem tudom, mit üzenhetnék azoknak, akik a veszélyeztetett csoportba tartoznak, és mégis minden szabályt és jószándékú ajánlást megkerülnek. A világ országai épp most rúgják bele a szakadékba a gazdaságaikat, csak hogy az önök életét megmentsék. Önöknek csak annyit kell tenniük, hogy

MARADJANAK OTTHON. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.