2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Nem fogadnak látogatót a veszprémi menhelyek – a kutyák nem, de az emberek fertőzhetnek

A hazánkat is ostromló világjárvány, a koronavírus miatt városunk állatvédő egyesületei hivatalos közösségi oldalaikon közölték: szerdától határozatlan ideig csak örökbefogadási és támogatási szándékkal fogadnak látogatókat. Kutyasétáltatásra jelenleg nincs lehetőség, aki teheti továbbra is maradjon otthon!

A vehir.hu a napokban már emlékeztette olvasóit, hogy

a COVID-19 koronavírust állatok nem kaphatják el, valamint hordozni sem tudják. Ennek következtében ahogy eddig, úgy ezután sem jelentenek veszélyt az emberekre!

 

Kapcsolódó cikk
Koronavírus – ne a házi kedvencét okolja!
A koronavírussal kapcsolatos számos tévhit között terjed egy olyan, ami miatt néhány gazdában komolyan felmerült, hogy elaltatja teljesen egészséges kedvencét.

 

A lappangási időszakban azonban a polgártársak szándékuk nélkül kellemetlen helyzetbe sodorhatják egymást, akár egy esetleges sétáltatásnál való találkozás alkalmával is. 

 

Éppen ezért városunk állatvédő egyesületei hivatalos közösségi oldalaikon közölték:

szerdától határozatlan ideig csak örökbefogadási és támogatási szándékkal fogadnak látogatókat. Kutyasétáltatásra jelenleg nincs lehetőség, aki teheti továbbra is maradjon otthon!

Az Állatvédő Egyesület Veszprém kedd esti bejegyzése:

Vackoló Állatvédő Egyesület szerda délelőtti posztja:

A félreértések elkerülése miatt ismét hangsúlyozzuk olvasóink felé, hogy

kiskedvenceink, valamint a menhelylakó állatok nem jelentenek veszélyt az emberekre!

Simon Dani

További cikkek

Május elsejével eltörlik a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon
Május elsejével eltörlik a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon
Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.
Egyetemisták sétáltathatják a menhelyen gondozott kutyákat
Egyetemisták sétáltathatják a menhelyen gondozott kutyákat
A testnevelésóra kereteiben nyílik lehetőségük az állatmenhelyeken élő kutyákkal foglalkozni a Pannon Egyetem hallgatóinak.
Elárvult állatoknak szerveztek gyűjtést a simonyisok
Elárvult állatoknak szerveztek gyűjtést a simonyisok
A Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói gyűjtést szerveztek az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelylakóinak számára.
Újabb lépéssel közelebb az állatotthon kiépüléséhez
Újabb lépéssel közelebb az állatotthon kiépüléséhez
Szerkezetkész állapotban van az Otthont az Állatoknak Alapítvány és az Állatvédő Egyesület közös állatotthonának központi épülete a gyepmesteri telep mellett található területen.
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.