2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Kalandozás a kanapéról

Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, idén a turizmusnak kampó, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy indiai templomokat vagy francia kastélyokat látogassunk meg. Virtuálisan.

Bevallom, nem vagyok nagy világutazó, sokkal jobban érdekelnek a szűkebb környezetem épített, tárgyi és természeti kincsei – ebből a szempontból jó helyre születtem, a Bakony mindegyikben bővelkedik. És bár a múzeumok, műemlék épületek, kulturális intézmények látogatásáról egy időre le kell mondanom, az erdei túrák még mindig nincsenek tiltólistán. 

Megértem persze azokat is, akik másképp működnek, és szívesebben fedezik fel a nagyvilágot: nekik most még annyi élmény sem jut, mint nekem. Azonban ha a saját szemükkel nem is láthatják a Stonehenge-t, ha nem is sétálhatnak a francia kastélyok angolkertjeiben (elnézést a képzavarért), virtuálisan mindezt megtehetik!

Virtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényenVirtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényen

A Google egy hosszú (3468 helyszínből álló!) listát állított össze azokból a turisztikai látványosságokból, amiket a térképük utcanézetében megszokott módon barangolhatunk be. Köztük olyan örök bakancslistás elemek is szerepelnek, mint a Stonehange, a Taj Mahal, a Versailles-i kastély, a gízai piramisok vagy épp a Colosseum. 

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Söge

További cikkek

Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Veszprém megyében négyszer gyorsabban terjed a járvány, mint országosan. Látványos hatása volt az oltási akcióhétnek. Csökkenni kezdett az adatok romlásának üteme, közel lehet a tetőzés.
Folytatódik az oltási akcióhét
Folytatódik az oltási akcióhét
A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Veszprém megyében 7 helyen várják majd a jelentkezőket.
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben.
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a dél-afrikai régióból a koronavírus egy újabb variánsa miatt - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken.
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
Több raklapnyi ásványvizet szállítottak a veszprémi Covid-tesztponthoz az itt állomásozó amerikai katonák. Mint mondták, a jelenlegi legnagyobb harcosokat szerették volna ezzel is segíteni.