2021. október 22.
//
Előd névnap

Kalandozás a kanapéról

Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, idén a turizmusnak kampó, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy indiai templomokat vagy francia kastélyokat látogassunk meg. Virtuálisan.

Bevallom, nem vagyok nagy világutazó, sokkal jobban érdekelnek a szűkebb környezetem épített, tárgyi és természeti kincsei – ebből a szempontból jó helyre születtem, a Bakony mindegyikben bővelkedik. És bár a múzeumok, műemlék épületek, kulturális intézmények látogatásáról egy időre le kell mondanom, az erdei túrák még mindig nincsenek tiltólistán. 

Megértem persze azokat is, akik másképp működnek, és szívesebben fedezik fel a nagyvilágot: nekik most még annyi élmény sem jut, mint nekem. Azonban ha a saját szemükkel nem is láthatják a Stonehenge-t, ha nem is sétálhatnak a francia kastélyok angolkertjeiben (elnézést a képzavarért), virtuálisan mindezt megtehetik!

Virtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényenVirtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényen

A Google egy hosszú (3468 helyszínből álló!) listát állított össze azokból a turisztikai látványosságokból, amiket a térképük utcanézetében megszokott módon barangolhatunk be. Köztük olyan örök bakancslistás elemek is szerepelnek, mint a Stonehange, a Taj Mahal, a Versailles-i kastély, a gízai piramisok vagy épp a Colosseum. 

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Söge